Meer dan 1.900 deelnemers verwacht op 11.trail in Roeselare

Tijdens de 11.Trail is vooral deelnemen belangrijk. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

Voor de derde 11.trail van zondag 21 oktober zijn er 1.909 deelnemers ingeschreven. Dat zijn 400 deelnemers meer dan vorig jaar. Maar het wordt toch oppassen geblazen want het parcours is, in tegenstelling tot de twee vorige edities, niet langer verkeersvrij.

De organisatoren van de 11.trail zitten in de laatste rechte lijn naar de loop- en wandeleditie van zondag 21 oktober. Stefaan Devarrewaere is alvast zeer tevreden over het deelnemersaantal. “Er zijn 1.309 lopers ingeschreven en 600 wandelaars. Dat betekent iets minder lopers dan verleden jaar maar we merken dat er heel wat lopers zich hebben ingeschreven voor de wandeling. Bovendien is er op zondag ook de marathon en de halve marathon en dat merken we toch een beetje. Zo is de Roeselaarse triatlonclub met iets minder leden ingeschreven dan de voorbije jaren. Maar we klagen alleszins niet want we klokken af op 1909 deelnemers en dat is toch 400 sporters meer dan vorig jaar.”

Belevingsplekjes

Net als verleden jaar zijn er ook nu enkele hot spots in Roeselare waar de deelnemers passeren en waar het publiek verwacht wordt om de passerende sporters aan te moedigen. Op de parking van beweging.net op de hoek van de Sint-Jorisstraat wordt een familiedorp gebouwd met animatie, een springkasteel en een bar. Op het De Coninckplein zullen trampolinespringers voor de visuele attractie zorgen en aan de fonteintjes op het Stationsplein zal de dansschool van Linda Danneels de toeschouwers en lopers vergasten op dansoptredens.

Niet verkeersvrij

“We zullen geluk hebben met het weer want ze voorspellen een mooie, zachte dag”, aldus Stefaan Devarrewaere. “Het is alleen jammer dat het parcours niet meer verkeersvrij is. We hebben dat natuurlijk gecommuniceerd aan de deelnemers. Er wordt gevraagd dat ze zo veel mogelijk op het voetpad lopen en waar ze straten moeten kruisen zullen seingevers alles in goede banen leiden. Na de 11.trail komt dan uiteraard een evaluatie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.