Meense sociale kruidenier Toemaatje schenkt aangenaam extraatje

Menen Extraatje bij Toemaatje Schepen Angelique Declercq (Vooruit) op de voorgrond samen met de vrijwillgers van Toemaatje die voor extraatje zorgen, net voor de vakantie ingaat. © gf
Redactie KW

“Het Toemaatje is gesloten van 22 juli tot en met 5 augustus en is een initiatief van de Stad Menen. Het is een sociale kruidenier waar de mensen zelf kiezen welke producten ze meenemen. Dit zijn zowel food- als non-foodproducten. Ze betalen hiervoor 2 euro en krijgen ook maandelijks 2 restafvalzakken en 1 PMD-zak mee”, zegt schepen van Sociale Zaken Angelique Declercq.

Net voor deze jaarlijkse sluiting krijgen de klanten een extra pakket mee. Dit pakket bevat zomerse producten, die normaal niet in het basispakket van het Toemaatje te vinden zijn. Een aangenaam extraatje dus. De zomerpakketten werden samengesteld door de arbeidszorgmedewerkers van Veerkracht 4 en bekostigd met extra Covid-subsidies die het Sociaal Huis specifiek voor voedselsteun ontving.

“De winkel “ Het Toemaatje” is te vinden langs de Wervikstraat 198 in Menen en elke donderdag open van 9:00 tot 11:00 en van 14:30 tot 17:00. Het Toemaatje beschikt ook over een pamperbank en een uitgebreide hygiënehoek. Of iemand een beroep kan doen op het Toemaatje, wordt bepaald door een financieel onderzoek, gevoerd oor maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis” weet de Schepen nog te vermelden.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten