Meense Sharon Oplinus geeft online les over reptielen met echte krokodil

Sharon is al jaren gefascineerd door reptielen. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sharon Oplinus runt een mini-zoo in Hongarije. Daar heeft ze een 150tal dieren onder haar vleugels, waarvan enkele tientallen reptielen. Omdat Sharon vreest dat de coronacrisis haar op het randje van een faillissement zal brengen, zocht ze een creatieve oplossing. Ze biedt nu online lessen aan voor kinderen, waar ze echte slangen, schildpadden en zelfs een krokodil te zien krijgen.

Sharon Oplinus (26) mag het pittoreske dorpje Erdösmecske (met 400 inwoners) in het zuiden van Hongarije al drie jaar haar thuis noemen. Ze verliet ons land om haar passie na te kunnen jagen: zorgen voor verwaarloosde dieren. Ondertussen heeft ze met Repzootic een erkenning als officiële dierentuin en ontving ze tot voor kort elke dag bezoekers, stagiaires en vrijwilligers van over de hele wereld. Daarnaast ging ze ook langs in Hongaarse klasjes en organiseerde ze nog verschillende beurzen in België. “Door de huidige crisis is dat natuurlijk allemaal stil gevallen”, vertelt ze. “Net zoals onze inkomsten trouwens. Maar ik wilde niet bij de pakken blijven zitten. Dus besliste ik om te doen wat ik graag doe, les geven over dieren aan kinderen!”

“Tijdens de les, die we uitvoeren via een skypegesprek, vertel ik een uurtje over onze vreemde, koudbloedige wezens”, klinkt het enthousiast. “Ik laat ook live verschillende hagedissen, slangen, schildpadden en zelfs een krokodil zien. Die wonen hier allemaal bij ons in de zoo. Kinderen kunnen uiteraard zo veel vragen stellen als ze willen. Na afloop ontvangt de kleine student een persoonlijk certificaat van mij als herinnering aan onze online les. Hopelijk kan ik hun hoofdjes vullen met verwondering en enthousiasme voor reptielen”, aldus Sharon.

In de zoo komen dagelijks kinderen langs om te leren over slangen en andere koudbloedigen.
In de zoo komen dagelijks kinderen langs om te leren over slangen en andere koudbloedigen.© AN

De lessen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar die Nederlands en/of Engels spreken. Een sessie duurt 60 minuten, maar dat kan langer of korter op aanvraag. Boeken kan iedere dag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, ook in het weekend. Een les kost 20 euro, met een meerkost van 10 euro per kind als ze met meer dan twee zijn.

Interesse? Je kan Sharon contacteren via Facebook: @Sharon Oplinus of je kan haar een email sturen op s.oplinus@repzootic.com. Geen behoefte aan een reptielenles? Maar je wil Repzootic wel een duwtje in de rug geven? Neem dan even een kijkje op de facebookgroep ‘Repzootic steungroep’. Je kan er verjaardagskaartjes kopen of zelfs voeding voor de dieren.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.