Meense personaliseert kerstbomen en haalt zo ochtendshow op Qmusic

© Foto CL
Redactie KW

Iedereen wil wel graag uitpakken met een mooie kerstboom. Velen kijken ieder jaar echter opnieuw met wanhopige ogen op tegen het gigantische werk dat daarmee gepaard gaat. Zij kunnen zich in Menen beroepen op een heuse sfeermaker.

Het principe is eenvoudig en toch geniaal: je haalt een kant-en-klaar kerstgevoel in huis, door middel van een boom met gepersonaliseerde decoratie, compleet met een decoratrice die het geheel bij je thuis komt installeren. Het enige wat je zelf nog moet doen, is je decoratieve stijl gaan kiezen en je voordeur openen wanneer Nathalie Ysebaert aanbelt. Nathalie, een heuse ‘kersttornado’, is een lokale onderneemster die met haar kant-en-klare oplossing het gat in de markt heeft gevonden.

Kerstdecoratie op maat

“Iedereen houdt van de feestperiode”, steekt deze spraakwaterval van wal, “maar door onze drukke levens hebben we minder en minder tijd voor het voorbereiden en opzetten van alles wat met decoratie te maken heeft. We moeten gaan winkelen, stijlen kiezen, alles in de koffer proppen en thuis herbegint alles opnieuw. Vaak is al die moeite een absolute dooddoener voor de kerstvreugde. Dit alles was voor mij het startsignaal om een alles-in-één oplossing te gaan aanbieden.”

Kerst-tornado, het is een term die erg letterlijk genomen mag worden, want Nathalie loopt over van de feestelijkheid. “1 keer per jaar nodigen we onze klanten uit in onze showroom, die we in de sfeerzaak Nostalgie op de Grote Markt van Menen opzetten. De klanten kunnen er kiezen tussen verschillende soorten en hoogtes van bomen, verlichting, decoratie, vulling,… We bieden meer dan 40 variaties aan.”

Natuurlijk kunnen de klanten zelf gaan personaliseren, zodat ze de boom van hun dromen verkrijgen.

“Natuurlijk kunnen de klanten zelf gaan personaliseren, zodat ze de boom van hun dromen verkrijgen. We komen de boom bij de mensen thuis plaatsen, decoreren en na de feestperiode nemen we hem weer mee. Zorgenvrij en sfeervol de kerstperiode doorstaan, daar gaat het om.” Tijdens haar verhaal plaatst ze vrolijk nog enkele slingers in een gigantische boom.

Geschenk uit de hemel

Die gigantische boom, een pronkstuk van meer dan 2 meter hoog, staat in de woonkamer van Genéviève Coulon, een kranige dame uit de Hagewindestraat in Menen. “Vroeger deden we dit allemaal zelf“, vertelt Genéviève ons. “Maar we kennen het verhaal allemaal. We vertrekken op zoektocht naar een boom en voor we het weten rijden we rondom een boom naar de zus, kinderen, familie te brengen.”

Meense personaliseert kerstbomen en haalt zo ochtendshow op Qmusic
© Foto CL

“Dan volgt het versieren en nadien zelfs de opkuis van de naalden die overal rond liggen. De oplossing die Nathalie ons aanbood was een geschenk uit de hemel. We stellen zelf alles samen en zij organiseert al de rest. Voor ons is er enkel nog het genieten van de sfeer“.

Live in de ochtendshow op Qmusic

We staan niet zomaar in de woonkamer van Genéviève en we staan er ook niet alleen. We worden er vergezeld van Heidi van Tielen. Heidi is een van de presentatoren van de populaire ochtendshow op Qmusic. Ze werd geïnspireerd door de eindeloze passie van Nathalie en wou persoonlijk proeven van het geluk, wanneer Nathalie een boom opzet bij klanten.

De luisteraars konden het decoreren van de boom, met meer dan 4000 lampjes, live op radio volgen. Heidi was overduidelijk onder de indruk en dit niet alleen van de West-Vlaamse hartelijkheid. “Onze luisteraars konden live volgen hoe we een stukje geluk bij de mensen binnen brachten”, lacht ze.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier