Meense Kampioenen op zoek naar nieuw trainingsveld

Redactie KW

Na een uit de hand gelopen discussie escaleerde situatie en eindigde in een verbod om nog langer op de velden van koninklijke hondenclub De Eendracht te trainen. Steve Seynhaeve en Kaatje Debal zijn dringend op zoek naar een nieuw trainingsveld.

Steve Seynhaeve en Kaatje Debal zouden het liefsteze twee keer per week met hun honden trainen maar het ontbreekt hen aan een trainingsveld. “Het is eigenlijk te gek voor woorden”, opent Kaatje. “Vorig jaar hebben we een beslissing van een keurmeester betwist. Er zijn toen woorden gevallen en Steve is misschien wat te ver gegaan die dag. Op de volgende wedstrijd heeft hij zich verontschuldigd. Die excuses werden aanvaard maar achteraf werd toch een klacht bij de overkoepelende vereniging Sint-Hubertus ingediend. De zaak is voorgekomen. Steve kreeg een boete van 250 euro of een levenslange schorsing op wedstrijdvelden.” Kaatje en Steve hadden de impact van die zitting onderschat: “We zijn niet geweest en dat is allicht de reden waarom de straf zo zwaar was.”

Kaatje wou op dat moment de handdoek in de ring gooien en stoppen met de competitie. “De verslagenheid was enorm”, vertelt ze. “Ik wou stoppen maar heel wat mensen drongen er op aan om dat niet te doen. Uiteindelijk heeft de hondenclub van Bree waar het incident zich voordeed de boete betaalt. Uit dankbaarheid heb ik toen besloten om een jaar onder hun vlag aan wedstrijden deel te nemen.”

Net die beslissing ligt nu aan de basis van het verbod om nog langer op de terreinen van koninklijke hondenclub De Eendracht in Menen te trainen. “Het klopt dat ik een jaar voor Bree zou spelen maar ik zou ook gewoon verder lid gebleven zijn van De Eendracht”, legt Kaatje uit. “De voorbije maanden konden we trainen in de tuin van vrienden maar eigenlijk is dat geen oplossing. Een voetbalveld of op een ander niet afgesloten terrein lukt ook niet. We zijn op zoek naar een terrein van zo’n 50 meter op 30 dat afgesloten is. Het zou leuk zijn als er ook een tuinhuis is om ons materiaal op te bergen. We zijn ten einde raad, we zijn overal gaan aankloppen.” (CR)

Lees meer in De Weekbode, editie De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.