Meense familie Hue geeft ook zesde spruit, een naam die begint met een T

Michael Hue en Aurelie met het T-team: Thibaut, Tennessy, Taylor, Tymaya, Tao en de kleine Till-Thomas. © (foto CLL)
Redactie KW

In het leven van een gezin is de geboorte van een kleine spruit altijd een bijzondere gebeurtenis. Ook de Meense familie Hue kon in maart een nieuwe parel verwelkomen, de zesde al. Leuk detail: al hun voornamen beginnen met een T. “We proberen steeds een link te leggen met onze roots en levensfilosofie”, klinkt het bij trotse papa Michael Hue (33).

Met dergelijke bonte bende is het altijd druk ten huize Hue. “Vervelen doen we ons hier in ieder geval nooit, maar dankzij goede afspraken is het echt geen onmogelijke taak hoor.”

Michael, in het dagelijkse leven animator en operator in het Bellewaerde park, praat honderduit terwijl zijn kroost ongehinderd aan het spelen is.

“Mijn job in Bellewaerde is seizoensgebonden. Ik werk deels als operator in het nieuwe aquapark en deels als figurant in hun nieuwe show. Ik speel er een belangrijke rol en dat vraagt toch wel wat verantwoordelijkheid. Het is negen maanden keihard werken, waarna ik drie maanden mijn vrouw kan helpen met de dagtaken. Op die manier werkt het prima voor ons en komt niemand iets te kort.”

“Aurelie, mijn vrouw, recupereert nu nog steeds van de bevalling, maar wil zich graag lanceren in de sector van de kinderverzorging. Nu al is ze erg begaan met grime, decoratie of activiteiten dus kan ze dit perfect gaan combineren met het gezin.”

Hamburger Tennessy

Een grote kroost is geen evidentie meer, maar wanneer alle voornamen beginnen met de letter T is dat toch wel uitzonderlijk.

“Onze oudste zoon Thibaut is er ondertussen 12”, horen we van Michael. “Thibaut is de naam van een oude, Franse keizer en dus was de link met onze eigen geschiedenis meteen gelegd. Toen onze eerste dochter Tennessy (11) werd geboren, dachten we dat het leuk zou zijn om ook iets met een T te zoeken. Het is best wel een grappig verhaal. We gingen een hapje eten in het Flunch-restaurant in Roncq en daar zagen we dat een van hun hamburgers de naam ‘Tennessy’ had. Een naam met een T? We waren meteen verkocht”.

Niet veel later mocht de familie Taylor (8) verwelkomen en ook daar werd een band met het persoonlijke leven gevonden. “Een van onze favoriete films is de originele Planet of the Apes. Daarin speelt een acteur met de naam Taylor. Lang hebben we dan ook niet moeten twijfelen”, klinkt het met grote overtuiging.

Maya de bij

Voor de kleine Tymaya (7) werd weer een toevlucht genomen tot de filmindustrie. “We hebben lang moeten zoeken maar toen we met z’n allen naar een tekenfilm keken, kregen we de ingeving. Mijn vrouw kan de reeks van Maya de Bij best wel pruimen en ook de kinderen zijn er verzot op. Helaas begint Maya niet met een T, dus hebben we er een mouw aan gepast. Tymaya werd het, tot grote tevredenheid van iedereen. Daarop kwam Tao (2) ons leven binnen gestapt en daar hebben we een link met een Japanse keizer gemaakt.”

De kleinste telg, Till-Thomas, vervoegde de familie begin maart maar ook daar werd de T onmisbaar. “In mijn familie zijn er Duitse roots terug te vinden”, sluit Michael af. “Till is een volledig Duitse naam dus daarover kon geen twijfel bestaan. Om het een Belgische toets te geven, voegden we er Thomas aan toe. Duits en Belgisch, met een Franse toets? Een mooie, internationale mix waar we heel erg trots op zijn.” (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier