Meense basisschool Blijdhove sluit volledig na corona-uitbraak, iedereen in quarantaine

© (Foto CL)
© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

In de Menense basisschool Blijdhove werd een coronacluster ontdekt. Zeven mensen werden er positief getest. Uit voorzorg werd de volledige school gesloten en moeten zowel leerlingen als personeel in quarantaine, zo bevestigt algemeen directeur Benny Tarras.

De besmettingen kwamen aan het licht nadat zeven personeelsleden werden getest. “Ze hadden lichte symptomen maar waren niet echt ziek”, verklaart de directie. “Twee medewerkers waren actief als leerkracht in de lagere afdeling, drie als leerkracht in de kleuterafdeling en twee hadden een gevarieerde taak. Meteen werden de nodige protocollen in werking gezet en werden zowel de gemeente als het CLB van de situatie geïnformeerd.”

Dicht tot 19 maart

De lokale crisiscel kwam in alle spoed bijeen en meteen werden de nodige maatregelen genomen. “De volledige school gaat dicht”, gaat de directeur verder. “Zowel de personeelsleden als alle leerlingen uit het lagere onderwijs, 297 mensen in totaal, zullen een PCR-test moeten ondergaan in het AZ ziekenhuis. Onze 130 kleuters moeten geen test laten afnemen maar worden wel, samen met de rest van de school, uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Dit wil meteen ook zeggen dat de school de deuren sluit, dit tot zeker vrijdag 19 maart. Nadien zal er, in samenspraak met zowel de gemeente als met het provinciebestuur, worden bekeken of de school in de week van de 22ste opnieuw de deuren kan openen. We hopen dat we hiermee ons steentje hebben bijgedragen bij het indijken van de verspreiding van het virus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.