Het was een bizar zicht, zondagmiddag. Hoewel de zon van de partij was en de regen afwezig bleef, was de Rijselstraat leeg. Parkeerplaatsen waren er in overvloed en je kon er probleemloos voorbij alle etalages slenteren. Veel was er dan ook, voor de toevallige passanten, niet meer te zien. Alle winkels waren dicht, een gevolg van de federale maatregelen die aan alle handelaars werden opgelegd. De lokale slager en enkele bakkerijen waren wel open maar ook daar waren bijzondere maatregelen aan de orde.

Andere taferelen dan weer aan kruidenierswinkel Khyber, waar klanten tot op straat in een lange rij stonden aan te schuiven. Als voedingswinkel ontsnapt de zaakvoerder aan de strenge regels die in het leven werden geroepen, al waren het vooral de tabakswaren die op de nodige belangstelling konden rekenen. De klanten, nagenoeg allemaal afkomstig uit Frankrijk, daalden speciaal af naar dit stukje grensstad om er hun voorraad tabak in te slaan. Als enige, geopende winkel waren het dan ook gouden tijden voor de eigenaars.

Wie dan wel weer actief was, waren de parkeerwachters. Coronavirus of niet, wie geen ticket aan het raam had liggen, vloog onherroepelijk op de bon.

Voor tabak stond er wel een lange rij aan te schuiven., CLL
Voor tabak stond er wel een lange rij aan te schuiven. © CLL
Het was een bizar zicht, zondagmiddag. Hoewel de zon van de partij was en de regen afwezig bleef, was de Rijselstraat leeg. Parkeerplaatsen waren er in overvloed en je kon er probleemloos voorbij alle etalages slenteren. Veel was er dan ook, voor de toevallige passanten, niet meer te zien. Alle winkels waren dicht, een gevolg van de federale maatregelen die aan alle handelaars werden opgelegd. De lokale slager en enkele bakkerijen waren wel open maar ook daar waren bijzondere maatregelen aan de orde.Andere taferelen dan weer aan kruidenierswinkel Khyber, waar klanten tot op straat in een lange rij stonden aan te schuiven. Als voedingswinkel ontsnapt de zaakvoerder aan de strenge regels die in het leven werden geroepen, al waren het vooral de tabakswaren die op de nodige belangstelling konden rekenen. De klanten, nagenoeg allemaal afkomstig uit Frankrijk, daalden speciaal af naar dit stukje grensstad om er hun voorraad tabak in te slaan. Als enige, geopende winkel waren het dan ook gouden tijden voor de eigenaars.Wie dan wel weer actief was, waren de parkeerwachters. Coronavirus of niet, wie geen ticket aan het raam had liggen, vloog onherroepelijk op de bon.