Wat ooit begon als een groepje studentikoze muzikanten, die zich op een rebelse manier wilden uitdrukken naast de schoolbanken van het Sint-Aloysiuscollege, groeide uit tot een compleet orkest. Doorheen de jaren bleven ze het enige banjo-orkest van Vlaanderen maar werd hun repertoire aangevuld met met andere instrumenten. Priester-leraar Alfons Bouckaert stond aan de wieg van het orkest en kende de hoogtes en laagtes van de groep.

Ondertussen stond hij zijn plaats als dirigent al enige tijd af maar blijft hij nog steeds het verloop van de muziekgroep nauwlettend in het oog houden. Uit handen van Meens burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en schepen van Cultuur Griet Vanryckegem (N-VA) mocht hij dan ook het wapenschild van de stad in ontvangst nemen, tijdens een grootse receptie op het stadhuis. Naast de stichter herkennen we ook huidig dirigent Jacques Lecluyze, uiterst rechts, en voorzitter Marc Decramer.

Wat ooit begon als een groepje studentikoze muzikanten, die zich op een rebelse manier wilden uitdrukken naast de schoolbanken van het Sint-Aloysiuscollege, groeide uit tot een compleet orkest. Doorheen de jaren bleven ze het enige banjo-orkest van Vlaanderen maar werd hun repertoire aangevuld met met andere instrumenten. Priester-leraar Alfons Bouckaert stond aan de wieg van het orkest en kende de hoogtes en laagtes van de groep.Ondertussen stond hij zijn plaats als dirigent al enige tijd af maar blijft hij nog steeds het verloop van de muziekgroep nauwlettend in het oog houden. Uit handen van Meens burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en schepen van Cultuur Griet Vanryckegem (N-VA) mocht hij dan ook het wapenschild van de stad in ontvangst nemen, tijdens een grootse receptie op het stadhuis. Naast de stichter herkennen we ook huidig dirigent Jacques Lecluyze, uiterst rechts, en voorzitter Marc Decramer.