Medios laat zich niet stoppen door corona

Het bestuur omringd door een flinke schare dynamische vrijwilligers, steeds paraat om de minder bedeelden te helpen. © GKM
Redactie KW

De Oostendse humanitaire organisatie vzw Medios is, na een moeilijke lockdownperiode, opnieuw aan de slag. Medios richt zich sinds 2006 vooral op de bestrijding van de armoede in Oostende. Voorzitter Erik Tanghe kijkt hoopvol en met veel vertrouwen naar de toekomst.

Medios zet de deuren van haar Meubel- en Kledijbank in de Overvloedstraat 2a opnieuw open op elke woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur, en op afspraak. Voorzitter Erik Tanghe: “We werken in het kader van circulaire economie. Onze planeet raakt aan de grenzen van haar mogelijkheden. Daarom is recyclage en hergebruik zeer belangrijk. Doorheen heel haar geschiedenis werkte Medios aan hergebruik van meubelen, kledij en medisch materiaal. Maar Medios maakt er een punt van om enkel in goede staat verkerende goederen beschikbaar te stellen. Tegen een kleine vergoeding kan men hier goederen meenemen. Na aftrek van kosten voor afhalen, reinigen en stallen kan Medios met het saldo verschillende verenigingen in Oostende steunen in de strijd tegen armoede.”

Doorheen de week kan Medios rekenen op een grote groep vrijwilligers. Veel van hen zijn al jarenlang actief bij Medios en de gemiddelde leeftijd wordt stilaan hoger. Wie zich geroepen voelt om een handje toe te steken, is welkom. Voorzitter Erik Tanghe: “Er is inderdaad steeds plaats voor nieuwe, dynamische vrijwilligers. Heb je ruimte dan ben je steeds welkom voor inzet in de Meubel- en Kledijbank, het transport of sortering van diverse kledij. Medios kijkt de toekomst met vertrouwen tegemoet. De grote troeven zijn de vele vrijwilligers en de bestuurders. Nieuwe mensen zijn steeds welkom om het mooie verhaal van Medios verder te schrijven.”

Armoedebestrijding

De vzw Medios treedt niet vaak op de voorgrond, maar maakt soms een echt groot verschil. Zo wordt onder andere de armoedebestrijding van een aantal Oostendse basisscholen financieel ondersteund en is Medios een partner in de kosten van de voedselbedeling van de Sint-Vincentiusorganisatie.

West-Afrika

Ook op internationaal vlak steekt Medios graag een handje toe. Waar de werking in de voorbije jaren gericht was op Oost-Europa, gaat de aandacht nu naar twee projecten in het West-Afrikaanse Senegal, Tougoupeul en Eclaires sans Papiers. Daarnaast is Medios ook partner in het stedenbandverhaal Oostende – Banjul in buurland Gambia.

Breughelavond

Om de kosten wat te lenigen worden bijeenkomsten gepland. Een daarvan is alvast de Brueghelavond op vrijdag 26 nobember in zaal Groeneveld, Torhoutsesteenweg 655 in Oostende. Deuren om 18.30 u. Deelnemen kan via medios.oostende@skynet.be, en kost 18 euro voor volwassenen, 10 euro voor de kinderen.

Meer info: Medios, Overvloedstraat 2 a, 8400 Oostende. Elke woensdag van 14 tot 17 uur of op afspraak tel. 059 80 54 54, medios.oostende@skynet.be en www.vzwmedios.be. Afgeven of ophalen goederen na afspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier