Medialab Quindo krijgt nieuwe coördinator: Broos Claerhout volgt Alexander Deweppe op

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Kortrijkse jongerenradio en medialab Quindo heeft er vanaf september een nieuwe medewerker bij. Broos Claerhout (27) zal Alexander Deweppe vervangen als hoofd van de werking.

Echt nieuw is Broos niet op het Conservatoriumplein in Kortrijk. Tijdens zijn studies sociaal werk aan de Hogeschool West-Vlaanderen liep hij al stage bij de zender. Later ging hij er aan de slag als jeugdwerker en oprichter van Radio Respect, waar vooral jongeren in een kwetsbare situatie terecht konden.

Maar na acht jaar besliste de jongeman om nieuwe horizonten te verkennen. Hij stond op de 12de plaats bij sp.a tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Met 646 voorkeursstemmen geraakt hij niet verkozen. Wel nam hij zes maanden loopbaanonderbreking van zijn job als sociaal werker om politiek medewerker te worden van Tine Soens (sp.a) in het Vlaams Parlement.

Niet op zoek

Opvallend, want Broos was met zijn 26 jaar nog vrij jong. Bovendien was zijn job in het parlement maar een half jaar meer zeker, daarna volgden de Vlaamse verkiezingen. “Ik mocht mijn contract donderdag gaan verlengen”, vertelt hij. “Ik was ook echt niet op zoek naar een andere job, want ik heb enorm veel geleerd van mijn tijd in de politiek. Maar de kans om coördinator te worden bij een organisatie die mij zo nauw aan het hart ligt kon ik niet laten liggen.”

Twee jaar geleden kwam de functie van coördinator ook al eens vrij. Toen Tom Christiaens vertrok voor een job bij De Morgen. “Maar toen vond ik mezelf nog te jong en te onervaren”, bekend Broos. “En dat was ik waarschijnlijk ook. Maar dit is gewoon het ideale moment en ik heb heel veel goesting om te beginnen. De connecties die ik het laatste half jaar gelegd heb zullen zeker van pas komen in mijn nieuwe job.”

Exit politiek?

Of er veel zal veranderen bij Quindo weet Broos nog niet. “Ik ga mij de eerste maanden vooral inwerken. Ik heb het geluk gehad om mijn twee voorgangers van dichtbij te kunnen volgen. Zij hebben dat heel goed gedaan, maar ik zal waarschijnlijk mijn eigen accenten leggen. Vooral op onze vrijwilligers wil ik heel sterk inzetten. Zij zijn de kern van het medialab, zonder hen kunnen we niets. Ik wil dat Quindo een radio is voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, maar even goed voor gasten met ambitie in de media. Dat wordt een uitdaging.”

Is dit nu het einde van zijn korte politieke carrière? “Op onze leeftijd is niks definitief”, lacht Broos. Maar voorlopig trek ik mij inderdaad terug uit het politieke landschap. Ik denk niet dat mijn nieuwe job daarmee te combineren zou vallen. Ik wil nu vooral focussen en er een lap op geven!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier