Medewerkers Petersime in beweging voor Roze Mars: “20.156 km tegen kanker”

Kristof Vanhouteghem (HR-travel en trainingcoördinator) en Gerlinde Vereecken (verantwoordelijke afdeling magagzijn). Collega Shana De Schoenmaeker (HR), die ook mee betrokken was in de actie, ontbreekt op de foto. © MVW
Redactie KW

Het bedrijf Petersime, met hoofdzetel in Olsene, nam afgelopen maand met het gros van haar medewerkers deel aan de Roze Mars. Tijdens dit initiatief van Think Pink engageerde elke deelnemer zich om elke dag 10.000 stappen of meer te zetten. Op die manier gingen ze de strijd aan tegen borstkanker en pleitten ze voor meer lichaamsbeweging. De 116 werknemers strandden uiteindelijk op ruim 20.000 km.

Petersime is een producent van broedmachines voor kuikens en mag zich wereldleider noemen in het uitbroeden van eieren.

“Onze collega, Gerlinde Vereecken, kwam met het idee aandraven”, openen Shana De Schoenmaeker en Kristof Vanhouteghem die hun schouders onder het initiatief zetten. “Door de huidige tijden, waarin thuiswerk de norm is en collega’s minder met elkaar verbonden zijn, leek het ons een ideale gelegenheid om ze op deze manier dichter bij elkaar te brengen. We zijn ervan overtuigd dat wandelen en lichaamsbeweging in het algemeen een positieve invloed hebben op het mentaal en fysiek welzijn. Dat het initiatief, met de strijd tegen borstkanker een goed doel steunde, was een extra stimulans om hieraan deel te nemen. De inschrijvingen waren met 116 gemotiveerde collega’s een groot succes. Petersime betaalde de inschrijvingskost en zorgde voor stappentellers.”

Iedereen deed ook in vrije tijd fantastische inspanningen – Kristof Vanhouteghem

Al snel legden ze een bedrijfsdoelstelling vast, dat waren 25 miljoen stappen of omgerekend zowat 20.000 km. “Er ontstond een gezonde motivatie om dit aantal te halen. Daarnaast werden teamcompetities opgezet tussen afdelingen onderling.”

Mailing

“Via een wekelijkse mailing gaven we een stand van zaken en probeerden we de collega’s via allerhande tips extra te motiveren. Maar eigenlijk bleek dat niet nodig want iedereen deed ook in zijn vrije tijd fantastische inspanningen om het bedrijfsresultaat naar een hoger niveau te tillen. Uiteindelijk klokten we af op 26.500.641 stappen of omgerekend ongeveer 20.156 km. Werknemer Kurt Dhaeyere schoot individueel de hoofdvogel af door 752.831 stappen te zetten tijdens de hele maand oktober”, aldus Kristof. “Het deed deugd om te horen dat heel wat medewerkers speciaal voor het initiatief vaker de wandel- of loopschoenen aantrokken. Soms gebeurde dat nog na het avondeten of brachten ze een deel van hun weekend al stappend door. De collega’s die niet aan thuiswerk konden doen, deden tijdens de middagpauze een extra wandelinspanning. Kortom, het initiatief is voor herhaling vatbaar. Als werkgever willen we ook duurzamer gaan inzetten op de gezondheid en het algemeen welzijn van onze werknemers. De Roze Mars was hier een ideale aanzet toe”, sluit Shana veelbelovend af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier