Medewerkers musea Brugge krijgen nieuwe faciliteiten in het Steen

In het Steen werd nieuwe infrastructuur voor het personeel ingericht. © foto PDV
Piet De Ville

Op de eerste verdieping van het Steen, het pand met de overdekte zuilengaanderij tegenover het Gruuthusemuseum, werd een eigentijdse kleedruimte en refter voor het museumpersoneel ingericht.

De site van het Gruuthusemuseum werd de voorbije maanden en jaren al grondig vernieuwd. Het museum zelf werd aangepakt en er kwam een gloednieuw, niet onbesproken, paviljoen voor het bezoekersonthaal en de ticketing bij. Maar er wordt nu ook gedacht aan het comfort van het museumpersoneel. In het Steen, het pand met de overdekte zuilengaanderij dat ooit bekend stond als het Steenmuseum, werd nieuwe infrastructuur voor het personeel ingericht. Het gelijkvloers wordt gebruik voor de kinderateliers Louis en Lodewijk, maar op de eerste verdieping werden ruimtes ingericht voor het personeel.

“Op de eerste verdieping hebben we een eigentijdse kleedruimte ingericht. Een ruimte voor mannen en een voor vrouwen zodat iedereen op een comfortabele manier zijn of haar uniform kan aantrekken”, vertelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Iedere medewerker heeft er zijn of haar eigen locker zodat alle persoonlijke goederen veilig kunnen opgeborgen worden. De namen van de medewerkers staan er duidelijk op vermeld. Er zijn 50 kastjes voor heren en 60 voor dames. In de aanpalende ruimte hebben we een mooie refter ingericht. Die is voorzien van een keuken met een automaat voor een variatie aan warme dranken. Via een aantal computers kunnen alle medewerkers er ook hun mails raadplegen.”

We namen zelf eens een kijkje en de nieuwe lokalen zijn inderdaad bijzonder ruim, lichtrijk en bieden een mooi uitzicht op het binnenplein van Gruuthuse. Deze ruimtes werden voorheen onder meer gebruikt voor de Vrienden van het museum, maar deze organisatie heeft intussen al enige tijd een ander onderkomen gekregen. Als blijk van waardering en wellicht ook als nieuwjaarstraktaat kreeg het museumpersoneel van het stadsbestuur een smakelijk ontbijt aangeboden op het gelijkvloers van het Steen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten