Medestichter Agristo Luc Raes komt om in koetsongeval: “Enorm aangeslagen”

Luc Raes was een van de stichters van Agristo. © LSi/Agristo
Redactie KW

Luc Raes (67), de medestichter van aardappelverwerkend bedrijf Agristo, is woensdagavond omgekomen bij een ongeval met paardenkoetsen in de Ardennen. De man uit Oostnieuwkerke overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Samen met vrienden nam Luc Raes woensdagavond deel aan een tochtje met enkele koetsen. Op een landweg liep het mis: een rijtuig kantelde na een botsing met een stapel hout. Luc Raes, een ervaren koetsier, kwam onder de koets terecht en overleed ter plaatse. Enkele andere personen raakten slechts lichtgewond.

De deelnemers aan de tocht kregen ter plaatste de nodige psychologische ondersteuning en medische zorgen. Het parket van Namen stuurde een deskundige naar de plaats van het ongeval om de omstandigheden uit te klaren.

“Wij zijn enorm aangeslagen door wat er gebeurd is. Onze eerste zorg gaat nu uit naar de familie en medewerkers van ons bedrijf”, laat Agristo in een eerste reactie weten.

Luc Raes richtte halfweg de jaren tachtig samen met Antoon Wallaeys Agristo op. Het bedrijf, met hoofdzetel in Harelbeke en vestigingen in Wielsbeke, Nazareth en het Nederlandse Tilburg, groeide intussen uit tot een wereldspeler. Eind 2017 opende de groep een gloednieuwe vestiging in Wielsbeke.

Luc Raes had intussen de fakkel doorgegeven aan zijn kinderen: Hannelore en Dieter.

Wanneer de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier