Mechelse herderpuppy zoekt dringend (pleeg)gezin waar hij mag herstellen van operatie

Kleine Rocky kende geen al te beste start in het leven. Op kerstdag werd hij in beslag genomen door de politie. Eenmaal aangekomen in dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem bleek de Mechelse herder reu van negen maanden een misvorming te hebben aan zijn pootje. Gelukkig verliep de operatie vlot. De medewerkers van het asiel zoeken nu een plek waar Rocky rustig mag herstellen.

Rocky moet het op dit moment nog even rustig aan doen.© gf
Rocky moet het op dit moment nog even rustig aan doen.© gf

Op kerstdag 2020 troffen agenten van de politiezone Gavers en politiezone Mira drie slecht verzorgde honden aan op een zolderkamer. Alle drie de dieren werden in beslag genomen en overgebracht naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem.

Intense revalidatie

“Gecontroleerd voeden, de verzorging en de socialisatie verliepen prima. Wat ons echter zorgen baarde was de misvorming aan de voorpoot van Rocky, een Mechelse herder van negen maanden. Niemand leek te kunnen verklaren waar die vandaan kwam”, klinkt het bij het asiel.

“We namen contact op met een specialist in orthopedie die ons aanraadde om dit zo snel mogelijk te laten opereren. De ingreep werd enkele dagen geleden uitgevoerd en nu volgt een intense revalidatie.”

Voor de operatie had Rocky een ernstige misvorming aan zijn poot.© gf
Voor de operatie had Rocky een ernstige misvorming aan zijn poot.© gf

“Daarom deze oproep. De revalidatie van zo een operatie is in het asiel praktisch heel moeilijk. De poot moet constant proper blijven, mag niet in contact komen met water en de hond zelf is heel gevoelig aan de vele prikkels in het asiel wat niet bevorderend is voor de genezing van de poot.”

Dierenvriend met ervaring gezocht

Het asiel zoekt een dierenvriend met ervaring die in staat is om Rocky te helpen revalideren en die hem ondertussen een beetje kan opvoeden. Dat mag mag iemand zijn die hem een definitieve thuis wil geven, maar ook een pleeggezin is welkom. “Rocky is een werkhond met een grote pak energie. Hij wil dus bij jou zijn, wil dingen samen doen en is een prima waker.”

“Enkele belangrijke aandachtspunten. De hond wordt niet geplaatst bij kinderen en katten. Hij kan dominant zijn naar andere reuen en het is zeker geen hond voor beginners. Hij wordt niet geplaatst op een appartement of in het buitenland vanwege de coronamaatregelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.