"De voorbije dagen heeft de organisatie alles op een rijtje gezet", vertelt Ives Goudeseune, een van de organisatoren. "Op nog geen twee maanden voor de eigenlijke datum zijn we niets zeker. De wetgever kan momenteel evenmin meer duidelijkheid verschaffen. Het zal wel één van de laatste zaken zijn die terug zullen mogen: een massastart, 1.000 blazende atleten, publiek, douches, kleedkamers, een maaltijd, een vol podium, enzovoort."

"Bij de minste beperking is het praktisch niet haalbaar, bij de minste twijfel kun je het de medewerkers niet aandoen. De situatie zal voor de volle 100 procent terug normaal moeten zijn om te kunnen organiseren. Momenteel kunnen ook de atleten die willen deelnemen niet voldoende goed bezig zijn om 'gezond' te presteren en dan denk ik vooral aan de 'amateurloper' die er toch zal willen bij zijn", aldus nog Goudeseune.

"Het lijkt ons dan ook correcter dat we tijdig duidelijk maken dat we dit jaar de McBride-run niet kunnen organiseren. In overleg met de firma McBride en ons organisatiecomité laten we iedereen dus weten dat we uitkijken naar volgend jaar voor de eerstvolgende McBride-run. De zeventiende McBride-run zal dus plaatsvinden op zondag 6 juni 2021." (AP/MD)

"De voorbije dagen heeft de organisatie alles op een rijtje gezet", vertelt Ives Goudeseune, een van de organisatoren. "Op nog geen twee maanden voor de eigenlijke datum zijn we niets zeker. De wetgever kan momenteel evenmin meer duidelijkheid verschaffen. Het zal wel één van de laatste zaken zijn die terug zullen mogen: een massastart, 1.000 blazende atleten, publiek, douches, kleedkamers, een maaltijd, een vol podium, enzovoort.""Bij de minste beperking is het praktisch niet haalbaar, bij de minste twijfel kun je het de medewerkers niet aandoen. De situatie zal voor de volle 100 procent terug normaal moeten zijn om te kunnen organiseren. Momenteel kunnen ook de atleten die willen deelnemen niet voldoende goed bezig zijn om 'gezond' te presteren en dan denk ik vooral aan de 'amateurloper' die er toch zal willen bij zijn", aldus nog Goudeseune."Het lijkt ons dan ook correcter dat we tijdig duidelijk maken dat we dit jaar de McBride-run niet kunnen organiseren. In overleg met de firma McBride en ons organisatiecomité laten we iedereen dus weten dat we uitkijken naar volgend jaar voor de eerstvolgende McBride-run. De zeventiende McBride-run zal dus plaatsvinden op zondag 6 juni 2021." (AP/MD)