McBride Run 2020 gaat niet door

Een beeld van de McBride Run van vorig jaar. Dit jaar gaat de loopwedstrijd niet door. (foto EF)
Redactie KW

De organisatie van de McBride Run hakte de knoop door om de loopwedstrijd dit jaar niet te laten doorgaan. De volgende editie staat op 6 juni 2021 gepland.

“De voorbije dagen heeft de organisatie alles op een rijtje gezet”, vertelt Ives Goudeseune, een van de organisatoren. “Op nog geen twee maanden voor de eigenlijke datum zijn we niets zeker. De wetgever kan momenteel evenmin meer duidelijkheid verschaffen. Het zal wel één van de laatste zaken zijn die terug zullen mogen: een massastart, 1.000 blazende atleten, publiek, douches, kleedkamers, een maaltijd, een vol podium, enzovoort.”

“Bij de minste beperking is het praktisch niet haalbaar, bij de minste twijfel kun je het de medewerkers niet aandoen. De situatie zal voor de volle 100 procent terug normaal moeten zijn om te kunnen organiseren. Momenteel kunnen ook de atleten die willen deelnemen niet voldoende goed bezig zijn om ‘gezond’ te presteren en dan denk ik vooral aan de ‘amateurloper’ die er toch zal willen bij zijn”, aldus nog Goudeseune.

Het lijkt ons dan ook correcter dat we tijdig duidelijk maken dat we dit jaar de McBride-run niet kunnen organiseren. In overleg met de firma McBride en ons organisatiecomité laten we iedereen dus weten dat we uitkijken naar volgend jaar voor de eerstvolgende McBride-run. De zeventiende McBride-run zal dus plaatsvinden op zondag 6 juni 2021.” (AP/MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten