MC Deevie & The Kappitting bestaat uit drie dertigers en een veertiger. De 38-jarige Kurt Deramoudt - De Kappiting - is geboren en getogen in Ieper, maar uitgeweken naar Gent. Hij is rapper, producer en drummer. Day Lernout, ook bekend als MC Deevie, is ook 38. Hij is recent opnieuw inwoner van Ieper na 17 jaar in Gent. Hij is rapper en producer. Ook bassist, gitarist en vocalist Xavier Taillieu (35) is Ieperling en uitgeweken naar Gent. Melchior Vanden Berghe (42) ten slotte is Gentenaar met verre roots in Roeselare. Hij is de dj van dienst.

Humor is heel belangrijk

De muziek van MC Deevie & De Kappiting laat zich niet zomaar in een vakje stoppen. "Hiphop in het West-Vlaams, maar dan met een punky attitude en een reeks invloeden van dance tot reggae, een eclectische mix van gecontroleerde popchaos", omschrijven Day en Kurt het zelf. "Humor is heel belangrijk in onze muziek en hoewel we 100 procent menen wat we doen, nemen we onszelf niet al te serieus. Er is heel veel ruimte voor zelfspot."

Vooral grappig bedoeld, maar toch met een serieuze boodschap

Op hun voorlopig enige cd Kurter & Langer - onder meer te beluisteren via Spotify - staan West-Vlaamse pareltjes als Mama, wien is die vint? en Peint lik Dienge. Van Stikk'n en Brokk'n is een puike videoclip gemaakt die op YouTube te vinden is. "We zouden nooit beweren dat we pur sang rappers zijn, we zijn eerder alles wat hiphop niet is, maar wel nodig heeft", zegt Day. "Aangezien we neigen naar absurde humor zijn de thema's van de nummers heel uiteenlopend. We durven ons ook wagen aan de meer serieuze thema's zoals de toename van racisme en onverschilligheid in de samenleving."

😷 "Carantaine" 😷

Geplaatst door MC Deevie & De Kappiting op Maandag 23 maart 2020

Met Carantaine bezingen ze dus opnieuw een serieus thema, al is de humor niet ver te zoeken. "Ist er Cara genoeg voor in de quarantaine? Corona genoeg voor iedereen", klinkt het in het refrein.

"Er is geen ontkomen meer aan, misschien nog wel aan het virus, maar niet aan de stortvloed van nieuwsberichten over de huidige crisis, dus aan inspiratie was er al alvast geen gebrek. En door de opgelegde maatregelen hadden we dan ook nog eens een hoop tijd over, dus de keuze om een nummer over de coronaperikelen te schrijven was snel gemaakt", zegt Day.

Aan simpele regels houden

"De boodschap die we willen meegeven is dat de getroffen maatregelen niet alleen hoogdringend waren, maar dat ze ook van levensbelang zijn, dat paniek niet noodzakelijk is maar dat we wel samen door deze crisis kunnen geraken als we ons aan enkele simpele regels houden. Ook dat het vertrouwen in wetenschappers en professionelen een must is. Het is vooral grappig bedoeld, maar toch met een serieuze boodschap."

MC Deevie & The Kappitting bestaat uit drie dertigers en een veertiger. De 38-jarige Kurt Deramoudt - De Kappiting - is geboren en getogen in Ieper, maar uitgeweken naar Gent. Hij is rapper, producer en drummer. Day Lernout, ook bekend als MC Deevie, is ook 38. Hij is recent opnieuw inwoner van Ieper na 17 jaar in Gent. Hij is rapper en producer. Ook bassist, gitarist en vocalist Xavier Taillieu (35) is Ieperling en uitgeweken naar Gent. Melchior Vanden Berghe (42) ten slotte is Gentenaar met verre roots in Roeselare. Hij is de dj van dienst.De muziek van MC Deevie & De Kappiting laat zich niet zomaar in een vakje stoppen. "Hiphop in het West-Vlaams, maar dan met een punky attitude en een reeks invloeden van dance tot reggae, een eclectische mix van gecontroleerde popchaos", omschrijven Day en Kurt het zelf. "Humor is heel belangrijk in onze muziek en hoewel we 100 procent menen wat we doen, nemen we onszelf niet al te serieus. Er is heel veel ruimte voor zelfspot."Op hun voorlopig enige cd Kurter & Langer - onder meer te beluisteren via Spotify - staan West-Vlaamse pareltjes als Mama, wien is die vint? en Peint lik Dienge. Van Stikk'n en Brokk'n is een puike videoclip gemaakt die op YouTube te vinden is. "We zouden nooit beweren dat we pur sang rappers zijn, we zijn eerder alles wat hiphop niet is, maar wel nodig heeft", zegt Day. "Aangezien we neigen naar absurde humor zijn de thema's van de nummers heel uiteenlopend. We durven ons ook wagen aan de meer serieuze thema's zoals de toename van racisme en onverschilligheid in de samenleving."Met Carantaine bezingen ze dus opnieuw een serieus thema, al is de humor niet ver te zoeken. "Ist er Cara genoeg voor in de quarantaine? Corona genoeg voor iedereen", klinkt het in het refrein."Er is geen ontkomen meer aan, misschien nog wel aan het virus, maar niet aan de stortvloed van nieuwsberichten over de huidige crisis, dus aan inspiratie was er al alvast geen gebrek. En door de opgelegde maatregelen hadden we dan ook nog eens een hoop tijd over, dus de keuze om een nummer over de coronaperikelen te schrijven was snel gemaakt", zegt Day. "De boodschap die we willen meegeven is dat de getroffen maatregelen niet alleen hoogdringend waren, maar dat ze ook van levensbelang zijn, dat paniek niet noodzakelijk is maar dat we wel samen door deze crisis kunnen geraken als we ons aan enkele simpele regels houden. Ook dat het vertrouwen in wetenschappers en professionelen een must is. Het is vooral grappig bedoeld, maar toch met een serieuze boodschap."