Maxine Pype uit Staden wordt 21 in 21: “In Spanje wonen en werken”

(foto JCR)
(foto JCR)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Maxine Pype is de dochter van Wim Pype en Virginie Vanhove. Gillian (19) en Celis (16) zijn haar broers. Het gezin Pype woont aan het Guido Gezelleplein. Maxine studeert podologie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze volgt er momenteel haar laatste jaar en zit ook op kot in Gent.

Ben je lid van verenigingen?

“Ik ben al sinds mijn zesde lid van Chiromeisjes ‘t Piegoetje. Ik zit er ook al vier jaar in de leiding. 2021 wordt wellicht mijn laatste jaar in de leidingploeg. Er komt immers een nieuwe generatie leidsters aan. Zij beginnen net te studeren, terwijl ik straks begin te werken”.

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Ik heb gewandeld, maar vooral veel gestudeerd. Tijdens de eerste lockdown was er heel veel tijd om te studeren. Er waren ook online lessen. Ik heb me tijdens de Covidperiode nooit echt verveeld. Ik heb mijn stage kunnen doen en tijdens de grote vakantie ben ik op kamp getrokken met de Chiro”.

Wie is/was je knuffelcontact?

“Mijn vriend Cédric Strobbe en verder ook mijn bubbel thuis”.

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ik vind zelf dat ik niet zoveel bezig ben met sociale media, maar globaal gezien zou ik niet zonder kunnen. Ik zit zowat elke dag op Instagram en Twitter, al is dat nu met de examens een stuk minder”.

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik hou vooral van R&B. Zangeres Jorja Smith draagt daarbij mijn voorkeur weg.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Dat is ‘Kom op tegen Kanker’. Ik volg op Instagram een aantal dames die door baarmoederhalskanker getroffen zijn. Het is een mooie zaak dat er een organisatie is die helpt strijden tegen de ziekte”.

Wat staat er op je bucketlist?

“Ik hou van de Spaanse cultuur en zou later heel graag in Spanje wonen. Ik heb ook stage gelopen in Valencia. Verder droom ik ook van een grote wereldreis. Op die manier wil ik kennismaken met andere culturen.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik hoop een eigen podologiepraktijk te hebben die goed draait. Verder zou ik dan ook graag een kindje hebben. Mijn grootste droom is dat dit alles zich in Spanje afspeelt. Ik zou echt bijzonder graag in Spanje wonen en werken”.

Waar kan je absoluut niet tegen?

“Ik kan absoluut niet tegen pesten. In het eerste en tweede middelbaar werd ik uitgesloten. Ik ben toen zelfs veranderd van school. Bij de jongste Chiroafdelingen zie ik soms pestgedrag opduiken en dan kom ik wel tussen”.

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Nee, totaal niet. Ik heb hippe ouders. Hun generatie is totaal niet ouderwets. Ik had zelfs liever in hun tijd geleefd. Toen was er veel meer sociaal contact, nu gebeurt alles meer afstandelijk”.

Ben je een Netflixer/bingewatcher? Wat moet je gezien hebben?

“Sex and the City draagt mijn voorkeur weg. Je krijgt er een kijk op het dagelijks leven in New York. Ik hou er van om de cultuur van steden te ontdekken”. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.