Maximum 66 zwemmers tegelijk in Oostkampse zwembad

© (Foto PH)
Redactie KW

Deze week heeft de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen gezet voor de opening van de zwembaden. Ideaal om op woensdag 1 juli, het begin van de schoolvakantie, weer van start te gaan, ook in het gemeentelijke zwembad De Valkaart. Veel zwemmers, zwemclubs en verenigingen zaten hier al vol ongeduld op te wachten.

Zoals bij alle openbare activiteiten zullen er echter ook in het zwembad de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen. Zo zal het aantal dat tegelijk in het zwembad aanwezig mag zijn, beperkt worden tot 66 zwemmers die maximum één uur in het bassin mogen blijven. Reserveren hoeft niet maar het is mogelijk dat als de maximumcapaciteit bereikt is, men zal vragen om even te wachten tot er zwemmers het zwembad verlaten. De douches zullen gesloten blijven en er is een circulatieplan binnen het zwembad voorzien. Groepen groter dan 15 personen worden niet toegelaten en de speeloctopus wordt tijdelijk niet gebruikt op woensdag. Privézwemlessen zijn momenteel ook nog niet toegelaten. De overige richtlijnen zullen ter plaatse duidelijk aangegeven worden zodat het zwemplezier op een veilige manier kan gebeuren.

Nu de heropstart van de zwembaden na de coronacrisis weer kan, heeft de gemeente er voor gezorgd dat het jaarlijkse onderhoud reeds is gebeurd tijdens de afsluitperiode. Zo hoeft het zwembad in september niet opnieuw dicht. Dat zal voor vele zwemmers die hun hobby lang hebben moeten missen, een opluchting zijn.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten