Maximaal 10.000 bezoekers en geen reservatie op strand van Blankenberge

© belga
Redactie KW

Op het strand van Blankenberge zullen deze zomer maximaal 10.000 badgasten tegelijk toegelaten worden. “Dat is slechts één derde van wat we anders op een normale drukke zomerdag gewoon zijn, maar vol is vol”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Van een reservatiesysteem zoals in Oostende, is in Blankenberge geen sprake.

Het strand van Blankenberge wordt deze zomer ingedeeld in vijf zones. Voor elke zone zal nog bepaald worden hoeveel bezoekers erop mogen, om een oppervlakte van 6m² per persoon te kunnen garanderen. De beschikbaarheid zal al in het station worden aangegeven, zodat badgasten die van de trein komen naar een kalmer stuk strand kunnen worden geloodst. Een strandteam, samengesteld uit jobstudenten, zal de badgasten daar sensibiliseren om afstand te houden.

Gezond verstand

“Het wordt een kwestie van duidelijke afspraken maken. Maar we rekenen ook op het gezond verstand van de mensen”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

Op de stukken vrij strand zullen de afstanden tussen elke bubbel aangeduid worden aan de hand van windzeilen, die ‘s morgens worden opgezet door het strandteam. Ook de strandbars zullen maximumaantallen opgelegd krijgen voor hun bezoekers. “Zij hebben enerzijds het voordeel dat ze zich in open lucht bevinden, maar anderzijds ook het nadeel dat bij een regenbui de strandgangers massaal zullen willen verleggen naar een binnenlocatie. Ook daarover zullen er dus goede afspraken gemaakt moeten worden”, aldus nog burgemeester Dumery.

(Lees verder onder de foto)

Maximaal 10.000 bezoekers en geen reservatie op strand van Blankenberge
© WK

Twee wandelrichtingen

De wandelweg op de Zeedijk zal ingedeeld worden in twee wandelrichtingen. Op de strandtrappen wordt er niet gekruist: ze zullen ofwel toegang geven tot het strand, ofwel voorbehouden zijn voor vertrekkende strandgasten.

Om een overrompeling in Blankenberge te vermijden, rekent de badstad ook op de inzet van ANPR-camera’s en goede afspraken met de NMBS omtrent het aanbod en de bezetting van de treinen. Het provinciebedrijf Westtoer van zijn kant, maakt afspraken met de gsm-operatoren. Via een verbinding met het verkeerscentrum zal zo vanop de E40 al aangegeven kunnen worden wanneer het in welke badstad te druk is. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier