Maxim en Arthur, always on the road

© (Foto EDB)
Redactie KW

Op zaterdag 28 augustus kwamen de papa’s van Maxim Vaernewyck en Arthur Deconink en twee vrienden Jelle Hugelier en Robert Ysenbaert na een trip van meer dan 700 km aan in Aalbeke.

“Maxim en Arthur konden de fantastische reis die ze maakten nooit afmaken, en dat wilden wij nu doen”, vertelt Jelle die met het idee kwam. Het viertal vertrok maandag met de mobilhome naar de bewuste parking in Stuttgart. Daar vertrokken Jelle, Bernard Vaernewyck (de papa van Maxim) en Robert Ysenbaert (een vriend van de familie) dinsdagmorgen met de fiets richting Aalbeke. Dries Deconinck (de papa van Arthur) volgde met de mobilhome.

De fietsers hadden het vooral de eerste twee dagen – toen de meeste kilometers op de teller stonden – zwaar. “Het was een zeer waardevolle trip, met een lach en een traan.” Jelle deed de tocht op de fiets van Maxim.

Zaterdag kwam het viertal al in de voormiddag aan in Aalbeke, want hun laatste fietsdag ging slechts van Doornik naar Aalbeke. Ze herhaalden hun aankomst nog even om 17 uur op de speelplaats van basisschool ’t Biekorfje want daar hadden een massa vrienden en familie zich verzameld voor een benefiet t.v.v. Child Focus, die de families bijstond toen Maxim en Arthur vermist waren en hen nog altijd steunt.

De aanwezigen op het benefiet kregen bij vertrek een steen mee, waarmee ze Maxim en Arthur altijd verder mee op reis laten gaan. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier