Max ging nog nooit wandelen

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem. Zij zoeken een thuis voor Max (8), een maltezer die nog veel te leren heeft.

Het bejaarde baasje van Max overleed enkele maanden geleden. “We konden nergens vrienden of familie van de man vinden, een heel spijtige situatie”, vertelt Brenda Devos van De Knuffelpootjes.

“We vermoeden dat Max nooit echt naar buiten geweest is en dat zijn vorige baasje heel weinig bezoek kreeg, want Max is erg schrikachtig. Hij vindt de meest normale dingen nog heel spannend en durft al eens naar je vingers happen als het te eng wordt. Een halsband kent hij niet en van wandelen heeft Max nog nooit gehoord.”

Nog veel leren

Toch wist het dier de harten van de vrijwilligers in het asiel al te veroveren. “Elke dag zoekt hij een beetje meer contact”, aldus Brenda. “Hij geeft duidelijk zijn grenzen aan en zo lang je die respecteert, komt het wel goed. Hij wordt graag geaaid en dribbelt al rustig achter ons aan in de tuin. Onlangs ontdekten we dat hij heel graag met een balletje speelt.” Brenda zoekt een rustige thuis voor Max, waar geen kleine kinderen wonen.

“Zijn nieuwe baasjes zullen wat geduld moeten hebben en hem nog heel wat moeten leren. Maar ze krijgen er zeker een leuk hondje voor in de plaats”, besluit ze.

(AN)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.