Mauritspark Nieuwpoort wordt de scène voor nieuw belevingsfestival Summerlove

Schepenen Kris Vandecasteele, Bert Gunst, Jos Decorte, Ann Gheeraert, burgemeester Geert Vanden Broucke, schepen Jos Decorte, organisatoren Squid Events. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Stad Nieuwpoort pakt deze zomer uit met een primeur: op 25 juli wordt het heringerichte Prins Mauritspark aan de havengeul omgetoverd tot een hip tropisch eiland. De eerste editie van Summerlove wordt vooral een groots belevingsfestival.

Voor dit initiatief sloegen de dienst Toerisme en de jeugddienst de handen in elkaar. “Onze stad heeft al een ruim aanbod voor senioren, maar soms blijven onze jongeren een beetje in de kou staan” stelt schepen Bert Gunst, onder meer bevoegd voor jeugd. “Met dit belevingsfestival mikken we op onze jonge generatie, de jongeren tussen 16 en 36 jaar. We zijn in zee gegaan met evenementenbureau Squid Events uit Oostende, die al hun sporen hebben verdiend met het Ostend Beach Festival.”

Burgemeester Geert Vanden Broucke gelooft 100 % in het project: “Aan deze kant van de kust merken we toch wel een hiaat in het zomerseizoen voor onze jeugd. Met Summerlove zijn we ervan overtuigd dat we hiermee het imago van onze stad een jonge en dynamische uitstraling geven. We investeren hier dan ook 95.000 euro in.”

Mauritspark Nieuwpoort wordt de scène voor nieuw belevingsfestival Summerlove
© MVO

Organisatoren Jan Mortelmans, Ben Peperstraete en Kevin Beirens zijn al even enthousiast: “Met Summerlove spelen we in op de festivalbeleving, waar jongeren alsmaar meer naar uitkijken. Niet iedereen slaagt erin om een ticket voor Tomorrowland te pakken te krijgen of heeft er het geld voor. Daarom houden we de toegangsprijs heel democratisch. Tickets in VVK betaal je 20 euro, ADD 30 euro en een VIP-ticket kost 49 euro. Voor de Nieuwpoortse jeugd hebben we een extraatje: wie er als de kippen bij is (er zijn maar 500 tickets) kan vanaf 24 februari een ticket afhalen bij de Jeugddienst en betaalt dan maar 10 euro. We mikken op 3000 festivalgangers voor deze eerste editie, waaraan we graag een vervolg zullen breien. We kunnen alvast uitpakken met een klepper van formaat voor onze line-up die we compleet bekend zullen maken op 22 maart. De eerste grote naam op de affiche is die van Jebroer (Tim Kemman), zeker bekend van ‘Kind van de Duivel’ en die al op Tomorrowland en Pink Pop heeft gestaan. Er zullen ook twee podia zijn: een Main Stage en DJ Booth. Radio MNM, de jeugdzender bij uitstek, is onze partner en heeft een nationale campagne uitgewerkt. Ze zullen de hele dag live uitzenden, met leuke interviews.”

Samen met Westtoer en ‘North Sea Chefs’ wordt er ook gefocust op het culinaire aspect met originele gerechten onder de noemer ‘Zee van Smaak’.

“De ecologische voetafdruk willen we zo klein mogelijk houden” zeggen de organisatoren. “We willen de site achterlaten in de staat zoals we ze hebben gekregen. We bannen plastic rietjes en confetti en gebruiken kartonnen bordjes en ecobekers met een waarborgsysteem.”

Info en tickets zijn te reserveren vanaf 22 februari via www.summerlove.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier