Mauren Vandenbroucke start als sportmasseur

Mauren Vandenbroucke.© NS
Mauren Vandenbroucke.© NS
Redactie KW

Mauren Vandenbroucke start zijn eigen praktijk als zelfstandig sportmasseur. Het sporten is een belangrijk deel van zijn leven en Mauren weet dat sporten bijdraagt tot een gezonde levensstijl. “Vanuit mijn kennis en ervaring als sporter en masseur wil ik mensen helpen”, zegt hij.

“Van jongs af aan was ik fanatiek met sport bezig”, vertelt Mauren (23). “In de sportschool van Meulebeke leerde ik het menselijk lichaam nog beter kennen. Op mijn zestiende trok ik met het Belgisch team voor het WK veldlopen naar Israël. Ik ondervond zelf dat een gezonde levensstijl, de mentale voorbereidingen en het zorg dragen voor ons lichaam effect hebben op je prestaties. We voelen ons pas helemaal goed als we zowel mentaal als fysiek perfect in orde zijn.”

“Bij het sporten hoort een goede sportmedische begeleiding. Vanuit mijn kennis, ervaring als sporter en opleiding tot sportmasseur wil ik klanten bijstaan. Een sportmasseur is vaak een vertrouwenspersoon van de sporter. In dat opzicht is het niet enkel van belang dat hij een ontspanningsmassage kan geven om bij de atleet relaxatie en rust te bereiken, maar ook dat hij kan inspelen op vragen in verband met training en voeding. Ik help dan ook graag mee met het passende trainingsschema op te stellen en geef mijn klanten de juiste tips and tricks .”

Voor elk wat wils

Er zijn verschillende soorten massages, die elk hun nut bepalen. “Massages voorkomen spierletsels en verhogen de flexibiliteit in de spieren. Hoe flexibeler de spieren, hoe minder risico’s op blessures. Via een kort gesprek kan ik de oorzaak van de pijn achterhalen en zo de juiste massage voorstellen.”

“Bij therapeutische massages worden vooral fysieke en mentale klachten behandeld. Vermoeidheid en slaapproblemen, onzekerheid, maag- en darmklachten, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, stress, burn-out en klachten zonder medische oorzaak.”

“Sportmassage is een gespecialiseerde en diepgaande massagevorm, die de bloedcirculatie en de recuperatie bevordert. Die kan zowel voor als na de inspanning plaatsvinden en beïnvloedt de sportprestaties positief. Dankzij de massages worden de spieren losgemaakt, krijg je een betere doorstroming en worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd.”

Maurens praktijk is te vinden in de Baron de Boesinghestraat 14 in Zwevezele. Als corona het toelaat, geeft hij ook massages op locatie. Meer info via info@atletikcare.be of 0477 69 88 25. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.