Matty Bossouw en Charlotte Leenknecht uit Izegem genieten lokaal

Matty Bossouw, Charlotte Leenknecht met dochtertje Dieuwke en hond Nala. (foto Frank)
Redactie KW

Matty Bossouw en Charlotte Leenknecht wonen met hun dochtertje Dieuwke en hun hond Nala in de Bellevuestraat. Het koppel trekt er normaalgesproken wel even op uit, maar dit jaar blijven ze gewoon thuis. Al zijn ze niet van plan om elke dag gewoon in hun eigen huis te blijven.

Vorig jaar werd het gezin van Matty Bossouw (31) en Charlotte Leenknecht (30) uitgebreid met hun dochtertje Dieuwke. Intussen is zij 9 maanden jong. “We waren eigenlijk sowieso niet van plan om dit jaar op reis te gaan. Dieuwke is nog zo klein en het leek ons ook wel eens leuk om gewoon in Izegem te blijven en regelmatig korte uitstapjes te doen”, leggen Matty en Charlotte uit. “We hadden natuurlijk nooit gedacht dat reizen niet zo evident meer zou zijn door de coronacrisis, maar voor ons maakt dat dus weinig uit eigenlijk. Voor we een kindje hadden, trokken we er meestal even op uit in mei of juni, maar dat zou nu dus zeker niet aan de orde geweest zijn.”

Drukke periode

Matty werkt als brand- en digital designer bij Skinn Branding Agency in Brugge en Charlotte is aan de slag als zorgkundige bij mensen met dementie in wzc Pottelberg in Kortrijk. “Ik heb er toch een drukke periode opzitten”, benadrukt Charlotte. “Het is erg onwezenlijk geweest allemaal, maar gelukkig is het ergste nu voorbij denk ik. In volle crisis sprongen we met de collega’s bij waar we konden. Ik werkte zelfs een tijdje in de nacht, iets wat ik anders nooit doe. Vorig jaar ben ik een volledig jaar thuis geweest omdat ik zwanger was en zo ben ik pas in maart opnieuw aan de slag gegaan. Echt nood aan vakantie heb ik dus voorlopig niet, maar ik zal toch ook blij zijn dat Matty en ik eens samen van een paar vrije dagen kunnen genieten. Die vrije dagen komen er eind augustus en begin september, dan nemen we nog twee weekjes samen vakantie op.”

“Onze hond Nala hoort bij ons gezin, dus laten we haar niet graag alleen thuis”

Voor Matty komt vakantie wel heel dichtbij. “Ik kan volgende week al met vakantie. Ik neem 4 weken ouderschapsverlof en dat komt voor mij wel ideaal uit. Ik kijk uit naar mooie zomerdagen met mijn dochter! Als het even kan, dan wil ik wel vaak eens op stap de komende weken. Daarna ga ik weer even werken en dan zijn we samen twee weken thuis. Een plezant vooruitzicht.” oppert Matty.

Het koppel mag dan wel vakantie in eigen land nemen, ze zijn niet van plan om gewoon thuis te blijven.

Op stap met de hond

“Wij zijn graag thuis, maar we gaan ook heel graag eens weg”, knipogen de twee. “Liefst van al gaan we ergens wandelen om dan aansluitend op een terrasje iets te eten of te drinken. We kiezen eigenlijk altijd de plaatsjes uit waar we met onze Zwitserse witte herdershond naartoe kunnen, want als we ergens gaan, dan nemen we Nala eigenlijk zo goed als altijd mee. Ze hoort bij ons gezin, dus laten we ze ook niet graag thuis”, leggen ze uit. “We hebben nog nooit problemen gehad om Nala ergens mee te nemen, ook al is het best een ferme hond. Meestal kan ze zonder veel moeilijkheden mee. Nala en Dieuwke zijn trouwens de beste vrienden. De hond is heel lief en rustig bij haar, maar Dieuwke zou ze al eens serieus uit haar kot lokken. Een plezant duo om bezig te zien!”

Als Matty en Charlotte mogen kiezen, dan trekken ze eigenlijk het liefst de landsgrenzen over. “Voor mensen met een hond is Cadzand een ideale uitvalsbasis. Honden mogen er op het strand, iets wat aan onze kust verboden is. In de winter mag dat zelfs zonder dat ze aangelijnd zijn”, weet het koppel. “We trekken dus nogal vaak richting Nederland.”

Versnaperingen

“Ook in de nabije omgeving hebben we favoriete plekjes. We houden wel van een goed glas in een pop-upzomerbar. We proberen de nieuwe bars altijd uit en zien dan waar we ons goed voelen. Voor ons moet een zomerbar meer zijn dan gewoon een houten plateau met wat tafels en stoelen. De aankleding is wel iets waar wij belang aan hechten. Het mag best een bepaalde uitstraling hebben. Doe daar dan een lekker drankje en wat versnaperingen bij en dat is voor ons de ideale mix. Vakantie ten top. Je moet daarvoor niet ver gaan trouwens, de laatste jaren zijn zomerbars echt in en zo ontdek je al eens een plekje waar je anders niet zou komen.”

De favorieten

*”De zee en dan nog het liefst naar Cadzand is onze favoriete uitstap. Het is er een stuk rustiger en ook wel mooier dan onze Vlaamse kust.”

*”Qua zomerplek proberen we te variëren. De zee is één iets, maar we gaan ook graag eens wandelen in De Gavers of in Bergelen bijvoorbeeld. Een beetje afwisseling mag!”

* “Een favoeriete zomerbar? Moeilijk kiezen! Nuba-R in Kortrijk staat al jaren op ons lijstje. Je zit er zalig aan het water en in het groen. La Plage in Heist is ook een aanrader!”

* “Een favoriete streekspecialiteit hebben we niet echt. Geef ons een Duvel en een goed glas wijn en we zijn tevreden!”

*”Als het water giet, blijven we thuis. Een bui nu en dan houdt ons niet tegen. Gewapend met een regenjas kan je ook wandelen dus dan gaan we toch de deur uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.