Matthijs Samyn terug na internationale missie tegen ebola

Matthijs samen met enkele collega's in Sierra Leone. (GF)
Redactie KW

De docent bij de opleiding Geneeskunde is net terug van een maand lange missie in Sierra Leone. Hoewel de opdracht hem zwaar beviel, houdt hij er ook mooie herinneringen aan over.

De missie was met momenten emotioneel heel zwaar: “Je ziet toch veel ellende, zoals een kindje van amper vijf weken dat sterft in je armen. Ik heb het daar heel lastig mee gehad. Uiteindelijk stierf het kindje niet aan ebola maar aan een allergische reactie in het lokale ziekenhuis.”

Ook al was zijn missie in het ebolagebied emotioneel bijzonder vermoeiend, toch beleefde de Roeselaarse verpleger er ook heel vreugdevolle momenten. Zoals wanneer een jongen van ter plaatse te horen krijgt dat hij definitief ebolavrij is verklaard. “Een jongen die ik gezien heb toen hij er zwaar aan toe was, wist met zijn geluk geen blijf toen hij uiteindelijk ebolavrij werd verklaard”, getuigt hij.

“Ik was toch wel wat bang toen ik aan deze missie begon”, vertelt Matthijs nu hij weer thuis is. “Ze is uiteindelijk geweldig meegevallen en ik wil nog wel teruggaan. Maar niet onmiddellijk.” (VVHR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier