Matthias zorgt voor vers bloed in de Irish Tunes in Roeselare

Noel Carlisle klinkt met een versgetapte Guiness op de overname van Irish Tunes samen met zijn dochter Caroline en zoon Philip. De nieuwe eigenaar Matthias Van de Kerkhove heeft het al best naar zijn zin achter de tapkranen. (Foto JCR) © (Foto JCR)
Peter Soete

De familie Carlisle begon 18 jaar geleden met een Ierse pub in de Roeselaarse Sint-Alfonsusstraat. Het werd een succesvol verhaal voor de familie met Ierse roots. Na 18 jaar hebben ze beslist om het wat kalmer aan te doen en hebben ze de zaak overgelaten aan de 26-jarige Matthias Van de Kerkhove.

“Het is goed geweest”, begint Philip Carlisle (54). “We hebben 18 jaar het beste van onszelf gegeven en namen slechts twee weken vakantie per jaar. Mijn zus Caroline en ik hebben tot nu de Irish Tunes open gehouden. Onze broer Marc zat ook mee in de zaak maar is in 2006 gestopt.”

“Er heeft nooit iemand anders achter de toog gestaan”, neemt Caroline over. “Met uitzondering van pa natuurlijk (lacht). En zonder de steun van onze ouders zouden we het ook niet zo lang volgehouden hebben en we zijn hen daar ook ontzettend dankbaar voor. Ik ben er nu 45 en heb een dochtertje van zeven jaar. Ik wil er een beetje meer zijn voor mijn gezin vanaf nu.”

Klant neemt over

“Toen we enkele jaren geleden ons 15-jarig jubileum vierden, begonnen we er stilletjes aan te denken om de zaak over te laten”, bedenkt Philip. “Maar het heeft uiteindelijk nog een paar jaar geduurd eer we de grote stap daadwerkelijk durfden zetten.”

“En we zijn heel gelukkig dat het een trouwe klant is die onze pub overneemt en vanaf 21 juni zal uitbaten”, knikt Caroline vastberaden. Waarop de nieuwe eigenaar Matthias meteen in het verhaal betrokken wordt.

“Ik ben eigenlijk geen geboren Roeselarenaar”, gaat Matthias Van de Kerkhove (26) van start. “Ik ben in Aalst geboren maar woon al van mijn vijf jaar in Roeselare. Ik liep lagere school in het College en ik heb later kunsthumaniora gevolgd in de Oude Zak in Brugge. Waar Caroline ook is afgestudeerd, inderdaad.”

Saint-Georges

“Tijdens mijn schoolperiode deed ik al vaak vakantiejobs in de horeca, ook in de Saint-Georges in Roeselare. Ik kon er zelfs vast beginnen als ober en in totaal heb ik er toch een zestal jaar gewerkt. Het laatste jaar werkte ik bij bpost. Ik had ‘s middags vroeg gedaan en kwam dan vaak iets drinken in de Irish Tunes. Ik hou van een Guinness van het vat en van de gezellige sfeer die deze pub uitstraalt. Toen Caroline en Philip me de eerste keer vertelden dat ze de zaak wilden overlaten en me vroegen of dat iets voor mij zou zijn, lachte ik die idee nog weg. Maar na een tweede gesprek begon ik daar toch over na te denken en broeide het plan om de pub over te nemen. Ik had altijd tegen mijn vriendin gezegd dat ik maar naar de horeca zou teruggaan om een eigen zaak uit te bouwen. En opeens kreeg ik de gelegenheid om een bloeiende commerce over te nemen ! En zo sta ik op 21 juni voor de allereerste keer achter de toog van mijn eigen pub.”

Sfeer en gezelligheid

“Ik zal een beetje meer focussen op een groter pubgevoel. Natuurlijk zal er nog Guinness van het vat geschonken worden, kan men Schotse whisky en Ierse whiskey – met e – blijven proeven en blijft het interieur voor 99 procent hetzelfde maar ik wil een breder publiek bereiken. Jong en minder jong zijn welkom in een pub waar sfeer en gezelligheid primeren.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier