Matthias stond Victor Campenaerts bij in Mexico: “Feestje jammer genoeg gemist”

Matthias samen met zijn Mexicaanse vriendin. Hij zat op de eerste rij bij de recordpoging van Victor Campenaerts. © (gf)
Redactie KW

Matthias Vermes (28) woont al vier jaar in Aguascalientes in Mexico. Hij was een van de weinigen die bij de uurrecordpoging van Victor Campenaerts aanwezig was. “In de periode dat de ploeg hier in Mexico was, heb ik hen wat geholpen met praktische zaken en vertaalwerk.”

Matthias is geboren in Wijtschate. Zijn ouders wonen ondertussen al geruime tijd in Oostnieuwkerke bij Staden. Vier jaar geleden vertrok Matthias naar het Mexicaanse Aguascalientes om er een voetbalschool op te richten. “Er spelen zo’n 50 jongeren voetbal bij me. Verder ben ik ook nog directeur talen in een school.”

Toen Matthias hoorde dat Victor Campenaerts naar zijn woonplaats zou komen, contacteerde hij Lotto-Soudal, de ploeg van Victor. “Ik vertelde hen dat ik hen graag wilde helpen met enkele praktische zaken en wat vertaalwerk. Zo heb ik het huis geregeld waar Victor en zijn team een maand hebben gelogeerd. Ik kon wel niet elke dag aanwezig zijn bij de voorbereidingen, want ik heb natuurlijk ook mijn vast werk.”

Feestje gemist

En ook tijdens de uurrecordpoging zelf was Matthias een van de weinige aanwezigen. “Buiten enkele vrienden en familieleden was er niet veel volk. Tijdens Victor zijn recordpoging moesten we absolute stilte bewaren. Enkel de laatste vijf minuten mochten we supporteren. Na zijn historische prestatie moest ik jammer genoeg werken. Het feestje heb ik dus gemist.”

Tot slot vertelt Matthias ons ook nog dat er daags voordien even paniek was bij Campenaerts en zijn entourage. “Het dak van de velodroom is een grote ballon die hooggehouden wordt met luchtstroom. Maar de dag voor de recordpoging was het dak naar beneden gekomen. Er was een stroompanne. Er was even paniek in het kamp van Campenaerts, maar alles is gelukkige goed gekomen.”

(Tom Rutsaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier