Matthias Noë (25) wordt zondag tot priester gewijd

Priester in spé Matthias Noë. © Frank Meurisse
Redactie KW

Zondag 19 april om 15 uur wijdt bisschop De Kesel in de decanale Sint-Tillokerk van Izegem Matthias Noë (25) tot priester.

Het grootste deel van zijn leven woonde Matthias Noë in Vivenkapelle bij Damme. Hij liep middelbare school in het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Assebroek, waarbij hij in het vijfde en zesde jaar de richting Moderne Talen-Wiskunde (6 uur) volgde.

Na één jaar rechtenstudies aan de Universiteit Gent begon hij aan de priesteropleiding aan het Grootseminarie in Brugge, waarvan hij vorig academiejaar het stagejaar afrondde. Dat stagejaar bestond uit een maand schoolstage in het Klein Seminarie in Roeselare, een maand ziekenhuisstage in het AZ Sint-Jan in Brugge en zes maanden parochiestage in de pastorale eenheid Sint-Germanus, die de gemeenschappen Ardooie, Koolskamp, Beveren en De Tassche (Ardooie) omvat.

Al even actief in Izegem

Bisschop Jozef De Kesel wijdde Matthias Noë op 25 juni 2014 in de Sint-Salvatorskathedraal van Brugge tot diaken. Daarna werd Noë benoemd tot medeverantwoordelijke voor de pastoraal in de federatie Izegem, die de parochies Sint-Tillo Izegem, H. Hart Izegem, H. Familie Bosmolens Izegem en Sint-Jan De Doper Kachtem omvat. Sinds september 2014 woont hij in Kachtem (Izegem).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.