Matthias loopt door elke straat in Zandvoorde: “Zotte tijden zorgen voor zotte ideeën”

Het resultaat van het traject dwars door Zandvoorde. © gf
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

‘Laten we eens iets zots doen en elke straat in de buurt afhaspelen’. Dat dacht Matthias Feyen (29) toen hij onlangs zo goed als elk straatje van Zandvoorde afliep met de populaire sportapp Strava. “Zotte tijden zorgen voor zotte ideeën. Niet onlogisch, want we zitten stilaan genoeg in ons kot”, klinkt het.

Matthias, beroepshalve eindredacteur bij de Krant van West-Vlaanderen, is een fervente loper. Hij speelde al langer met het idee om eens elke straat van Zandvoorde te doorkruisen.

“Toegegeven, mijn idee ontsproot toen ik eind vorig jaar Tom Vanderhoeght, de zaakvoerder van fietswinkel Gino’s Carts & Bikes, het volledige centrum van Oostende zag afrijden met de fiets. Het leuke aan zo’n sportieve uitdaging is dat je het resultaat meteen geografisch voor je ziet op Strava. Ik heb trouwens het gevoel dat de sportapp de jongste weken meer en meer aan populariteit wint. Steeds meer kennissen melden zich aan, zo te zien. En terecht, want er is niets mis met een vleugje sportieve competitie”, klinkt het.

Draaien en keren

De jongste tijd regent het precies sportieve avonturen op sociale media. De ene fietst honderd keer de Hoge Blekker, een heuvel in Koksijde, op terwijl een ander alle straten van Eernegem affietst. “En eerder deze week zag ik dat Remco Evenepoel maar liefst 50 keer de Muur van Geraardsbergen beklom in deze coronaperiode. Zotte tijden zorgen blijkbaar voor zotte ideeën. Niet onlogisch, want we zitten stilaan genoeg in ons kot“, glundert Matthias.

Matthias vorig jaar in actie tijdens de Keignaertloop.
Matthias vorig jaar in actie tijdens de Keignaertloop.© JRO

Om zijn project tot een goed einde te brengen, moest de sportieveling flink wat bochten nemen. “Het centrum van onze wijk kent inderdaad best wel wat kleine wegjes en wandelpaadjes. (lacht) Op een gegeven moment zag ik een wandelaar met zijn hond vier keer opduiken op nog geen tien minuten tijd. Die man dacht wellicht dat ik de weg kwijt was”, lacht Matthias, die afklokte op 2 uur en 24 kilometer in de benen.

“Je mag stellen dat ik om en bij de 95 procent van Zandvoorde heb meegenomen tijdens mijn traject, inclusief de verschillende wandelpaden ter hoogte van de skeelerpiste. Op het kaartje van mijn tocht kan je zien dat ik in het centrum van Zandvoorde bleef. De straten aan de overkant van de autosnelweg zullen voor een andere keer zijn”, knipoogt de loper.

Keignaertloop

“Echt versleten van mijn loopje was ik niet. Twee jaar geleden liep ik een volledige marathon, nu was het gewoon solo loslopen zonder druk. Niet te vergelijken met het parcours van de Keignaertloop, elk jaar kort en krachtig”, aldus nog Matthias Feyen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier