Matthias en Camille nemen ‘t Ridderhof in Veldegem over

Camille Devos (37) en Matthias Saelens (35) in het deels vernieuwde interieur van 't Riddershof. © foto BC
Bieke Cobbaert

Matthias Saelens en Camille Devos zijn de nieuwe uitbaters van ‘t Ridderhof. Hun café Breughelhof aan het station van Zedelgem staat over te nemen. Het koppel pakt uit met een nieuw concept. ‘t Ridderhof is voortaan een sfeerkroeg, feestzaal én speciaalhandel in dranken. “Een droom die in vervulling gaat.”

Voor Matthias Saelens (35) is ‘t Ridderhof een beetje als thuiskomen. Hij is namelijk zijn carrière gestart in het toenmalige restaurant langs de Koningin Astridstraat in Veldegem. “Ik werkte als kok voor de toenmalige uitbaters, Kurt Yde en Sabine Verhaeghe. Ik heb hier de stiel geleerd. Het voelt dus inderdaad aan als thuiskomen. Ook omdat ik een Veldegemnaar ben in hart en nieren. Maar nog meer voelt het aan als een grote droom die ik nu kan verwezenlijken”, begint Matthias.

Praat- en eetkroeg

Hij baatte 15 jaar lang het Breughelhof uit aan het station van Zedelgem. Het café dat hij destijds overnam van zijn ouders. “Camille en ik vormen samen met de kinderen Loren, Sam, Senne, Ilena, Alexander en Leona een nieuw samengesteld gezin. Camille werkte al twee jaar bij mij in het café, maar we wilden graag een nieuwe uitdaging aangaan. Iets van ons twee. En die nieuwe uitdaging hebben we gevonden in ‘t Ridderhof. Hier kunnen we onze ambitie kwijt en hebben we ook meer mogelijkheden dan in het café.”

In ‘t Ridderhof hebben we meer mogelijkheden dan in het Breughelhof

‘t Ridderhof had een uitstekende reputatie, maar die ging teloor nadat Kurt en Sabine stopten in 2013. Het is nu aan Matthias en Camille om ‘t Ridderhof weer op te bouwen naar een voortreffelijke horecazaak. “Ons concept is drieledig”, vervolgt het koppel. “Ten eerste is er de praat- en eetkroeg. Mensen kunnen hier terecht om hun pintje, koffie of wat ze willen te drinken en een babbeltje te slaan of de krant te lezen, maar ook om een snack te eten. Naast de klassiekers zoals spaghetti, lasagne en vispannetje op de menukaart zetten we ook sterk in op tapas. Uiteraard hebben we ook aan de kinderen gedacht en er is voor hen een aparte speelruimte.”

Dansevenementen

Naast de sfeerkroeg geeft ‘t Ridderhof ook onderdak aan een feestzaal. “Onze tweede troef. Vroeger konden we in onze zaal in Zedelgem 70 mensen zetten, nu 180. De zaal is dus geschikt voor allerhande feesten. In onze zaal organiseren we trouwens ook wekelijks allerhande dansevenementen.”

Het derde luik is een detailhandel in exclusievere dranken. “Zo bieden we als enige verdeler in West-Vlaanderen een assortiment wijnen aan uit Frankrijk, Spanje en Italië. We hebben ook de betere distillaten, likeuren en bieren in ons assortiment.”

Het openingsweekend is nu zaterdag 12 en zondag 13 januari. Iedereen is welkom. Meer info: www.ridderhof.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.