Matteo Simoni acteert in zijn nieuwste film in het West-Vlaams

© belga
Redactie KW

Matteo Simoni mag dan wel uit bronsgroen eikenhout gesneden zijn, toch acteert hij in zijn volgende film in het West-Vlaams. Dat blijkt uit de trailer van Rookie, die zopas gelost is.

Rookie volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een ambitieuze motorrijder, wiens wereld instort na een ernstig ongeval, waardoor hij nooit meer kan rijden. Hij zoekt steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Via die laatste probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven.

En de Limburger doet dat in het West-Vlaams, net zoals Stefaan Degand, voor wie het dialect heel wat minder oefening vergt. Veerle Baetens acteert dan weer in haar eigen accent. Op onderstaande trailer kun je zelf oordelen wat je van het West-Vlaams van Matteo Simoni vindt.

https://www.youtube.com/watch?v=mqI12ATal6M

Het is trouwens niet de eerste keer dat hij de g express met de h verwisselt. Toen hij in 2018 master van het filmfestival van Oostende was, demonstreerde hij al eens de West-Vlaamse tongval.

De première van ‘Rookie’, de eerste langspeelfilm van Lieven Van Baelen, vindt plaats op donderdag 10 december in Kinepolis Antwerpen. Vanaf 16 december loopt de film in alle zalen. (BVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier