https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mats, Brecht en Wouter nemen deel aan de Budapest Rally: “Rijden in commandowagen van de brandweer van Ieper”

We zien v.l.n.r Eric Vierstraete, Mats Defoort, Wouter Devreker en Brecht Vandermeersch. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
We zien v.l.n.r Eric Vierstraete, Mats Defoort, Wouter Devreker en Brecht Vandermeersch. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Mats Defoort, Brecht Vandermeersch en Wouter Devreker rijden eind juli de Budapest Rally. Aan de start van deze roadtrip verschijn je niet in een gewoon wagentje, maar in een oogverblindend exemplaar. “We hebben onze rode Passat van de nodige toeters en bellen voorzien.”

De Budapest Rally vertrekt op 16 juli in Brussel voor een kleurrijke roadtrip met originele vierwielers die in zeven etappes cruisen tot in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De tocht van 2.500 km gaat langs de mooiste wegen van Europa. Van de deelnemende teams wordt verwacht dat ze met een zo bijzonder mogelijke wagen aan de start verschijnen.

Pimpen

Onderweg vallen er punten te verdienen met enkele challenges en ook met je auto kun je scoren. Wie met een Fiat Multipla ‘The Ultimate Ride’ aan de start verschijnt, schiet de hoofdvogel af en krijgt 40 punten extra. Ook door je vierwieler te pimpen en met de outfit van je team stijgen de kansen om als winnaar uit de bus te komen.

Mats Defoort (24) en Wouter Devreker (22) uit Koekelare en Brecht Vandermeersch (26) uit Ichtegem komen aan de start in een Volkswagen Passat. De voormalige commandowagen van de brandweer van Ieper is van Wouters geboortejaar.

“We hebben dit rode pareltje voor 750 euro op de kop kunnen tikken op een veiling. Maar aan de Budapest Rally begin je niet met een simpele auto. We hebben onze Passat dus van de nodige toeters en bellen voorzien zodat hij in volle glorie aan de start zal verschijnen. De wagen is zo goed als klaar, er moet enkel nog een wc-bril op de trekhaak. We nemen ook een pocketbike mee om op de camping te cruisen. Die moeten we nog een gouden tintje geven”, begint Mats.

Het team klopte ook aan bij Eric Vierstraete, eigenaar van de voormalige Maxi-Stock in Ichtegem. “We dachten dat het wel leuk zou zijn mocht Eric nog wat versiering hebben voor onze wagen. Eric was, zoals we hem kennen, meteen heel enthousiast en bezorgde ons stickers en nog enkele gadgets. Super van hem!”

Feestjes bouwen

Het drietal staat te popelen om aan de rally te beginnen. “Mijn neef Gijs Hendryckx heeft de Budapest Rally nog gereden en hij vond het een superervaring. Naar het schijnt worden er ’s avonds dikke feestjes gebouwd, al kan dat nu door corona wel een beetje minder zijn. Maar dat zien we dan wel. We hebben er ongelooflijk veel zin in. De ritten, een mooi stuk van Europa zien, nieuwe mensen leren kennen, feestjes bouwen, plezier maken,… Kortom, alles wat we gemist hebben door corona. We zullen onze schade ruimschoots inhalen.”

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.