Matige opkomst voor Wensfeest in Oostende

Op de achterkant van de uitnodiging konden aanwezigen hun wens neerpennen en aan de wensmuur hangen. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Geen traditionele kerstboomverbranding op het Klein Strand in Oostende, maar een alternatief wensfeest op het Paulusplein zaterdagavond. De eerste editie zorgde voor een matige opkomst.

Al jaren worden tijdens het tweede weekend van januari alle opgehaalde kerstbomen uit Oostende verbrand op het Klein Strand. Vorig jaar werd aangekondigd door het dan nog nieuw stadsbestuur dat de kerstboomverbranding niet meer zou plaatsvinden. Ook vorig jaar ging de kerstboomverbranding niet door, maar dat lag dan aan het gure weer. Dit jaar kiest het Oostendse stadsbestuur resoluut voor een milieuvriendelijk alternatief. Vzw de Beeldstorm organiseerde jaren de kerstboomverbranding in Oostende en mocht ook het alternatieve wensfeest organiseren.

Op het Paulusplein werden vuurkorven opgesteld. Daarnaast was er net als tijdens de kerstboomverbranding gratis prot en haring. Alle bezoekers konden er hun wens voor 2020 neerpennen en vastpinnen op de wensmuur, een kunstwerk van textielkunstenares Renee Lodewijcks. Alle wensen werden vervolgens in een centrale vuurkorf gegooid.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier