Mathieu Willems verkoopt aardappelen om naar WK ultimate frisbee in de VS te kunnen

Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Knokke-Heistenaar Mathieu Willems behaalde met de Gentse frisbeeclub Gentle een historische derde plaats op het Europees kampioenschap en kan daardoor deelnemen aan het wereldkampioenschap voor clubs dat van 23 tot 30 juli plaatsvindt in het Amerikaanse Cincinatti.

Aangezien ultimate frisbee een sport is die amper gesubsidieerd wordt, vallen de kosten voor de verplaatsing volledig op de schouders van de spelers zelf. Mathieu verkoopt nu aardappelen tegen de prijs van 5 euro voor een zakje van 4 kg.

Champions League

Mathieu Willems kreeg de frisbeemicrobe te pakken bij de Karolingers, de ultimate frisbeeclub van Knokke-Heist. Wegens zijn studies sloot hij zich twee jaar geleden aan bij de Gentle, de frisbeeclub van Gent.

Sterke prestaties doorheen dit seizoen in nationale en Europese competities hebben uiteindelijk geleid tot een historische derde plaats op het Europees kampioenschap voor clubs (het frisbee-equivalent van de Champions League in het voetbal) en een welverdiende plaats op het wereldkampioenschap voor clubs in 2022 dat plaatsvindt van 23 tot 30 juli in Cincinatti, Ohio, USA.

Laat Mathieu dus niet in de patatten zitten! Een zakje aardappelen kan je bestellen via Mathieu.willems@telenet.be of per sms 0468 16 10 77. Mathieu brengt je bestelling rond in de lesvrije week van 3 tot 13 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier