https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mathieu verrast door tientallen camera’s aan uitgang Sloveense grot: “Ik bleek de 40.000.001ste bezoeker”

© (Foto GF)
Redactie KW

Mathieu Deramoudt (41) uit de Ieperse deelgemeente Dikkebus werd tijdens zijn reis in Slovenië plots verrast door tientallen cameraploegen, fotografen en journalisten bij het buitenkomen van de grotten van Postojna. Hij bleek de eerste bezoeker van de grotten nadat 40 miljoen mensen hem voorgingen.

“Ik weet eigenlijk niet zo veel over die grotten”, bekent Mathieu Deramoudt, een 41-jarige inwoners uit de Ieperse deelgemeente Dikkebus. “Na een reis in Kroatië was ik op doorreis in Slovenië, en wou de grotten van Postojna meepikken, omdat ze de grootste en mooiste grotten van Europa zouden zijn. Ik had ook gelezen over mysterieuze babydraken. Bij het buitenkomen stond een massa cameramensen, fotografen en reporters klaar.”

Mathieu bleek de 40.000.001ste bezoeker. “Er stonden zeker vijf nieuwszenders te filmen”, vervolgt Mathieu. “Er werden mij meteen allerlei vragen gesteld in het Sloveens. Ik kon gelukkig vrij rustig en cool blijven, en de vragen werden stelselmatig vertaald in het Engels.”

Het kon evengoed een andere Ieperling zijn, die in de bloemetjes werd gezet. “Want ik zag er een koppel rondlopen met drie dochters. Een van hen droeg een trui van BOE!, een jeugdbeweging uit de Ieperse deelgemeente Boezinge. Heel toevallig allemaal.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.