Het tweetal wou in eerste instantie mensen met een beperkt netwerk helpen door boodschappen voor hen te doen. Na enkele dagen besloten Mathieu en Fredrick om ook zieke mensen in nood te helpen. "Ik woon zelf pas een tweetal jaar in Bredene", vertelt Mathieu. Mathieu is verpleger in het AZ Sint Jan campus Serruys in Oostende en doet ook thuisverpleging. "Doordat ik zelf in de zorgsector werk, merk ik hoeveel eenzaamheid er is onder de oudere bevolking. Aangezien de kracht van sociale media enorm groot is besloten we om een Facebookpagina op te richten. Maar dat is niet alles. We stoppen ook briefjes in de brievenbussen met de vraag of we iets voor onze 'buur' kunnen betekenen door boodschappen voor hen te doen. Het is de bedoeling dat niet alleen wij, maar ook andere mensen van de briefjes gebruik gaan maken. Mensen die anderen willen helpen, kunnen daarop hun naam, adres en telefoonnummer invullen. Hulpbehoevenden kunnen hen daarna contacteren."

Helpen zit in de familie

Frederick Hallemeesch is de zoon van wijlen Els Cappelle. "Mijn moeder kreeg kanker en dat veranderde haar leven. Ze was alleenstaande en de kracht ontbrak om voor zichzelf te zorgen. Door haar eigen ervaringen wou ze iets veranderen voor haar lotgenoten en zo rees het idee voor een zorghuis", vertelt Frederick. Op 13 mei 2009 werd de vzw opgericht en in maart 2010 werden de eerste gasten in het Zorghuis in de Pater Pirelaan in Oostende opgevangen. Het was het eerste zorghuis in Vlaanderen. Mijn mama stierf uiteindelijk op 11 maart 2012. Ik heb het helpen van anderen dus zeker van geen vreemde. Ik hoop dat we via onze groep heel wat mensen kunnen helpen want er zijn heel veel mensen die in deze tijden hulp nodig hebben. Vaak is de drempel ook te hoog om hulp te vragen en daar willen wij nu verandering in brengen."

Ook na coronacrisis

De Facebookgroep klokte de eerste dag af op amper 28 leden. Dinsdag waren er dat al bijna 900. Het gaat snel voor de jongens. "Hoe meer mensen we via onze Facebookgroep kunnen bereiken, hoe meer mensen geholpen kunnen worden. We zijn op de goede weg en hopen nog te groeien. We denken er zelfs aan om de groep na de hele coronaheisa te behouden en verder in te zetten op het helpen van mensen. We hebben het er met elkaar al over gehad en we zijn het beiden eens. Bredene is een warme gemeente en mensen helpen hier elkaar. Een Facebookgroep als de onze kan alleen maar een meerwaarde zijn", besluit het duo.

De pagina 'Bredene Helpt' vind je hier

Het tweetal wou in eerste instantie mensen met een beperkt netwerk helpen door boodschappen voor hen te doen. Na enkele dagen besloten Mathieu en Fredrick om ook zieke mensen in nood te helpen. "Ik woon zelf pas een tweetal jaar in Bredene", vertelt Mathieu. Mathieu is verpleger in het AZ Sint Jan campus Serruys in Oostende en doet ook thuisverpleging. "Doordat ik zelf in de zorgsector werk, merk ik hoeveel eenzaamheid er is onder de oudere bevolking. Aangezien de kracht van sociale media enorm groot is besloten we om een Facebookpagina op te richten. Maar dat is niet alles. We stoppen ook briefjes in de brievenbussen met de vraag of we iets voor onze 'buur' kunnen betekenen door boodschappen voor hen te doen. Het is de bedoeling dat niet alleen wij, maar ook andere mensen van de briefjes gebruik gaan maken. Mensen die anderen willen helpen, kunnen daarop hun naam, adres en telefoonnummer invullen. Hulpbehoevenden kunnen hen daarna contacteren."Frederick Hallemeesch is de zoon van wijlen Els Cappelle. "Mijn moeder kreeg kanker en dat veranderde haar leven. Ze was alleenstaande en de kracht ontbrak om voor zichzelf te zorgen. Door haar eigen ervaringen wou ze iets veranderen voor haar lotgenoten en zo rees het idee voor een zorghuis", vertelt Frederick. Op 13 mei 2009 werd de vzw opgericht en in maart 2010 werden de eerste gasten in het Zorghuis in de Pater Pirelaan in Oostende opgevangen. Het was het eerste zorghuis in Vlaanderen. Mijn mama stierf uiteindelijk op 11 maart 2012. Ik heb het helpen van anderen dus zeker van geen vreemde. Ik hoop dat we via onze groep heel wat mensen kunnen helpen want er zijn heel veel mensen die in deze tijden hulp nodig hebben. Vaak is de drempel ook te hoog om hulp te vragen en daar willen wij nu verandering in brengen."De Facebookgroep klokte de eerste dag af op amper 28 leden. Dinsdag waren er dat al bijna 900. Het gaat snel voor de jongens. "Hoe meer mensen we via onze Facebookgroep kunnen bereiken, hoe meer mensen geholpen kunnen worden. We zijn op de goede weg en hopen nog te groeien. We denken er zelfs aan om de groep na de hele coronaheisa te behouden en verder in te zetten op het helpen van mensen. We hebben het er met elkaar al over gehad en we zijn het beiden eens. Bredene is een warme gemeente en mensen helpen hier elkaar. Een Facebookgroep als de onze kan alleen maar een meerwaarde zijn", besluit het duo.