Massale steun voor fundraising Boven De Wolken: “Dit overtreft mijn stoutste dromen”

Duizenden mensen lieten al hun goed hart zien door een gift te doen, maar er is nog een lange weg te gaan. © vzw Boven De Wolken
Phebe Somers

VZW Boven De Wolken lanceerde dinsdag een overlevingscampagne om broodnodige fondsen te werven. Eén dag na de lancering van hun actie staat de teller al op ruim 216.000 euro. “Hartverwarmend, klink het bij medeoprichtster Anneleen Fransen.

Het doel was de campagne RED Boven De Wolken om tegen eind september 500.000 euro in te zamelen, het exacte bedrag dat nodig is om een jaar lang fotoreportages voor sterrenouders te kunnen garanderen. Om dat te bereiken werd er een sms-actie en een online crowdfunding opgezet. En dat bleek een groot succes te zijn.

Al bijna halfweg

Oprichtsters Sharon en Anneleen zijn ontroerd door de massale steun.
Oprichtsters Sharon en Anneleen zijn ontroerd door de massale steun. © vzw Boven De Wolken

De inzamelactie werd massaal gedeeld op sociale media. Niet enkel door de vrijwilligers van de vzw zelf, maar ook door honderden organisaties, sympathisanten, politici en BV’s. Onder andere Niels Destadsbader, Eva Daeleman, Bart Tommelein, Marleen Mercks en nog vele anderen deelden de oproep op hun Instagram. Het resultaat is dat de sms-actie tot nu toe al ruim 85.000 euro heeft opgebracht, de online crowdfunding maar liefst 131.000 euro. “We waren ambitieus, we hadden stoute dromen. Maar dit overtreft alles”, klinkt het bij de duidelijk overweldigde Anneleen.

“Het leeft enorm bij de bevolking, en dat doet echt deugd. Constant krijg ik telefoontjes van verenigingen, ziekenhuizen, sportclubs… die een eigen actie op poten willen zetten om giften in te zamelen. Zo ging KV Oostende alvast iets organiseren en ook Linde Merckpoel wou iets speciaals voor ons doen.”

De campagne is goed gestart, maar Boven De Wolken kan nog steeds jouw hulp gebruiken om hun beoogde doel te behalen. Zo kunnen ze blijven ouders van sterrenkinderen steunen met gratis fotoreportages. Stuur BDW naar 4330 en doneer zo 1 euro. Wil je een grotere schenking doen? Dan kan dat via deze website. www.redbovendewolken.be


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.