Massale opkomst voor Dolle Dinsdagen in Koekelare

Bart Kaëll zorgde voor heel wat sfeer. © Foto Coghe
Redactie KW

De Koekelaarse ‘Dolle Dinsdagen’ mogen ondertussen als klassiekers beschouwd worden. Reeds jaren fleurt het Feestcomité tijdens het verlof de wekelijks marktdag op met optredens waarbij artiesten met naam en faam hun opwachtingmaken. Dit jaar is het niet anders.

Vorige week was er de eerste Dolle Dinsdag met het optreden van de Rainbows, die de spits mochten afbijten in een exclusieve setting. De Voice Senior van Koekelare Willy Ramboer maakt daar, als stichter, bandleider en lead-zanger, uiteraard al jaren deel van uit maar op 16 juli 2019 krijgen zij gezelschap van de The Voice Senior van Vlaanderen winnaar John Leo voor een uniek concert in Koekelare.

Dinsdag was er opnieuw een massale opkomst voor Bart Kaëll die voor de nodige ambiance zorgde. Ambiance is het handelsmerk van deze ultieme Vlaamse topentertainer. Hij is voor eeuwig in de Lage Landen op de muziekkaart gezet dankzij hits als ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘De Marie-Louise’. Al 30 jaar lang laat hij zalen en pleinen vollopen en bespeelt hij het publiek op een manier waarop weinigen het hem nadoen. Een aanstekelijke ambiancemaker, die er telkens opnieuw zin in heeft en dat uitstraalt op elk podium dat hij betreedt. Van deze rasartiest wordt iedereen instant vrolijk. Zijn recente passage in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Een piek van 800.000 kijkers voor de aflevering waarin Bart Kaëll centraal stond, toont aan dat Bart nog steeds bijzonder populair is in Vlaanderen, met een pak hits die hij telkens met veel plezier laat horen. Zingt Bart nog eens ‘La Mamadora‘, is een vraag die sinds zijn passage in ‘Liefde voor Muziek’ op menige lippen brandt. Bart Kaëll heeft overigens net een nieuw hit-cd uit die tal van zomerhits bevat die hij live heeft gebracht in Koekelare.

Voor het optreden van Bart Kaell was er een voorprogramma voorzien. Tineke, die deelnam aan de ‘Voice van Vlaanderen’ van 2018, komt tonen dat zij een jong opkomend talent is. Volgende week worden de Dolle Dinsdagen afgesloten met Corry Konings die al 50 jaar ongekend populair is in Nederland en België. Het is 50 jaar geleden dat Corry Konings haar eerste single uitbracht. Corry Konings, ook wel de Koningin van het levenslied genoemd, heeft eigenlijk geen introductie nodig. Met Corry Konings op het podium wordt het een Dolle Dinsdag om nooit te vergeten. “Huilen is voor jou te laat”, “Mooi was die tijd”, “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen” en al haar andere hits worden gegarandeerd uit volle borst meegezongen.

(GC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier