Massale belangstelling voor jumelage-champagneweekend De Panne-Bray-Dunes

Vlnr: organisatoren Frank Cailliau, Johan De Cuman, Jenny Polfliet, Ann Laleman en champagneboer Sebastien Juvenelle. © (Foto MVP)
Redactie KW

Het succes van het derde champagneweekend op domein La Grande Mare in Bray-Dunes overtrof de verwachtingen van de organisatoren. De ijskoude noordoostenwind kon de pret niet drukken en drie dagen lang was de mooie vierkantshoeve het geknipte decor voor een culinair feest overgoten met de beste champagne uit de Franse Aube-streek.

De organisatoren waren uitermate tevreden over deze derde editie. Zes champagneboeren presenteerden hun assortiment bubbels en voor de gelegenheid werd er een unieke verzamelbox aangeboden met zes verschillende flessen. Kunstenaar Eddy Walrave had een speciale reeks champagnecapsules ontworpen, een must-have voor de verzamelaars die kwamen snuisteren op de ruilbeurs voor champagnecapsules. Kunstenaar Joël De Rore uit Zwevegem was net als vorig jaar van de partij en zorgde voor de artistieke omkadering. Op het binnenerf was de collectie Morgan-oldtimers de blikvanger, goed voor heel wat selfies. Bij champagne horen ook culinaire hoogstandjes, en de oesters, Franse kazen en charcuterie smaakten de gasten uitstekend. Voor de grote honger was er buiten een uitgebreid barbecue-assortiment en zoals altijd was ook aspergeboer Marc Deswarte van de partij, die in de wijde omtrek bekend staat om de beste asperges uit de regio.

Aan het champagneweekend was ook een tombola gekoppeld. De opbrengst ervan wordt integraal geschonken aan de ALS-Liga, ten voordele van patiënten met deze zenuw-spierziekte die zowat alle spiergroepen aantast en op termijn dodelijk is omdat ze ook de ademhalings- en slikspieren verlamt.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier