Massagemarathon voor Warmste Week is groot succes

Op de foto herkennen we Sylvie Roobrouck die een massage geeft aan Filiep. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Overal in West-Vlaanderen schieten acties langzamerhand in gang voor de Warmste Week. Ook Sylvie Roobrouck en Katelijne Beheydt proberen in de aanloop naar de Warmste Week het beste van zichzelf te geven tijdens een heuse massagemarathon waar maar liefst 40 masseurs zich belangeloos inzetten voor het goede doel. De volledige opbrengst gaat naar Vlaams-Rwandese Vereniging Umubano vzw.

“We behaalden in mei ons getuigschrift voor professioneel masseur en kwamen op het idee een unieke actie op touw te zetten voor de Warmste Week. Door de bijna letterlijk hartverwarmende kant van massage, zou de ‘koper’ geen waar voor zijn of haar geld krijgen, maar een portie menselijke warmte en verzorging”, verduidelijkt Katelijne beheydt ons. Beide dames namen nog een derde organisator onder de arm, namelijk Merijn. “Omdat we allemaal in Syntra West gestudeerd hadden en Syntra West een samenwerking zag zitten, kunnen we gebruik maken van hun infrastructuur. Op die manier kunnen we iedereen een gezellige plek geven tijdens de massages”, gaat Katelijne verder.

In totaal organiseren ze twee sessies, één daarvan vond zaterdag plaats. Onze reporter trok langs en voelde dat het goed was. In totaal passeerden veertig klanten de revue en op 7 december doen ze het nog eens opnieuw. Wie zichzelf wil garanderen op een plaatsje, neemt best snel contact op, want de plaatsen geraken langzamerhand volzet. “Een massage kost 1 euro per minuut of 30 euro voor een uur. De meeste mensen kiezen voor één volledig uur. Omdat we werken met professionele masseurs zijn dit eigenlijk tarieven die uniek zijn in de wereld. Zeker als je weet dat elke masseur nog eens belangeloos komt masseren,” besluit Sylvie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier