Massa volk op tiende Natourcriterium in Roeselare en jawel: Bernal wint!

Egan Bernal bezocht in de namiddag ook het museum Koers in Roeselare. We zien hem hier geflankeerd door twee Columbiaanse fans, schepen Bart Wenes en Lina Rochas. © Stefaan Beel
Peter Soete

De tiende editie van het Natourcriterium in het Roeselaarse stadscentrum was een voltreffer. De Tourhelden met als trekpleisters gele trui Egan Bernal en Thomas De Gendt waren op de afspraak maar ook het publiek tekende met meer dan 30.000 toeschouwers massaal aanwezig.

De organisatoren van het Dovy Natourcriterium konden uitpakken met een deelnemersveld om u tegen te zeggen. Naast de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en zijn ploegmaat Jonathan Castrovieyo waren ook Thomas De Gendt, Dylan Teuns, Yves Lampaert, Xandro Meurisse, Jens Debusschere, Tim Declercq, Jelle Wallays, Laurens De Vreese, Laurens De Plus en Aime De Gendt de absolute blikvangers.

Om 15 uur mochten de nieuwelingen de spits afbijten in een nieuwelingenwedstrijd en een uurtje later volgde een retrokoers. Vanaf 17 uur staken enkele dreigende wolken de kop op maar het bleef droog en het publiek liet zich niet afschrikken.

Nadat de profrenners werden voorgesteld aan het publiek reden ze een individuele tijdrit. Vooral Tourwinnaar Bernal en Tourrenners Thomas De Gendt, Yves Lampaert en Xandro Meurisse moesten poseren voor honderden selfies en handtekeningen.

Massa volk op tiende Natourcriterium in Roeselare en jawel: Bernal wint!
© Stefaan Beel

Het Natourcriterium zelf bedroeg 100 km en de renners moesten 50 rondjes afleggen en ja hoor: het zowaar Egan Bernal himself die op het hoogste schavotje eindigde. Tweede werd Thomas De Gendt, derde Dylan Teuns. Al speelde dit eigenlijk nauwelijks een rol want het publiek had gekregen waarvoor het was gekomen: een schitterende sterrenparade van profrenners en dito sfeer. Dit is een topevenement in Roeselare, dat meer dan zijn plaatsje op de feestkalender heeft veroverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier