Massa volk op 36ste Kasteelcross

© ZB
Redactie KW

De Zonnebeekse Kasteelcross had dit jaar met toppers als Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt een echte topaffiche. Een massa volk zakte dan ook af naar het kasteeldomein.

Van in de vroege morgen werd Zonnebeke al ingenomen door veldritfanaten. Want ook de wedstrijden van de jongeren trokken veel volk aan. In de vroege namiddag stroomde de massa toe. De gecreëerde parkeerruimte was nauwelijks voldoende. Op het parcours dat zich slingerde in het prachtige kasteeldomein stonden de wielerliefhebbers in dichte drommen. Het aantal toeschouwers was moeilijk te schatten maar zeker is het dat er de voorbije jaren nooit meer aanwezigen waren. Zeker is dat de 6.000 toeschouwers waarop de inrichters hadden gehoopt aanwezig waren. Om ons toch aan een schatting te wagen kunnen we spreken van 7 à 8.000 dolle veldritliefhebbers die echt waar kregen voor hun geld, want de toppers maakten er een boeiend kijkstuk van.

Niets dan blije gezichten bij de organiserende wielerclub Eendracht maakt Macht dat de zware inspanning om de toppers aan de start te krijgen beloond zag. De drank- en worstenkramen deden gouden zaken en in het domein heerste een echte kermissfeer. De kasteelcross is uitgegroeid tot een sportief topevenement in de regio. Van heinde en verre, tot zelfs ver buiten de provinciegrenzen waren er mensen aanwezig. Niet alleen sportief, maar ook op toeristisch vlak mag de Kasteelcross een ambassadeur genoemd worden om de gemeente te promoten in het Vlaamse land. Velerlei werd door supporters en kenners geopperd dat de kasteelcross hoe dan ook moet blijven en in de toekomst misschien wel moet gekoppeld worden aan een of andere trofeeformule. De organisatie en het parcours staan buiten kijf en ook de grote supportersschare is vragende partij.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier