Maserati op 40ste Auto Retro in Expo Roeselare

Organisatoren Sébastien Delobelle, Martin Leenknecht, Kurt Hinderykx en Ivan Delobelle en schepen José Debels. © (foto SB)
Redactie KW

Het oldtimergebeuren Auto Retro viert op 29 februari en 1 maart de 40ste editie in de Roeselaarse Expohallen.

Auto Retro verhuisde enkele jaren geleden van Brugge naar Roeselare en die overstap lijkt de organisatoren best te bevallen. Ook voor de 40ste editie op 29 februari en 1 maart zijn de Roeselaarse Expohallen de ‘place to be’ . Ieder jaar wordt een legendarisch automerk in de kijker geplaatst en dit jaar zet men de spots op het Italiaanse Maserati.

Maar Auto Retro is meer dan alleen juweeltjes van wagens bekijken. Auto’s maar ook brommers en moto’s kopen, verkopen of ruilen, onderdelen aanbieden en verhandelen, miniaturen of gespecialiseerde literatuur ontdekken en aanschaffen, dit kan allemaal op Auto Retro. En zoals de traditie het wil, tekenen ook talrijke oldtimerclubs present voor dit jaarlijkse rendez-vous.

Gratis parking

De Roeselaarse schepen José Debels is verheugd dat Auto Retro nu al voor de vierde keer voor Roeselare kiest. “Auto Retro is een zeer prestigieuze oldtimerbeurs en we ontvangen hen graag in Expo Roeselare. De eerste maanden van het jaar zijn zeer gewild bij organisatoren en de puzzel is soms moeilijk, maar het lukt altijd. De organisatoren van Auto Retro zijn ook tevreden met het aanbod in Roeselare en ik denk dat zij ook in de toekomst voor onze stad zullen kiezen. Er is hier in de eerste plaats heel veel gratis parking en Expo Roeselare is ook heel makkelijk te bereiken. Bovendien komen er nu heel wat oldtimerliefhebbers uit Noord-Frankrijk, bezoekers die ze vroeger niet hadden toen ze Auto Retro in Brugge hielden. Als ze hopen op 8.000 bezoekers dan denk ik dat dit zeker mogelijk is”, besluit schepen Debels. (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier