Mascottes Club Brugge als ‘special guest’ op huwelijk: “Onze eerste date was een voetbalmatch”

Stefanie Staelens en Lore Vinckier mochten op hun huwelijksfeest twee bijzondere gasten verwelkomen. © gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Stefanie Staelens en Lore Vinckier mochten op hun huwelijksfeest in Pittem twee speciale gasten verwelkomen. De Brugse Beertjes, de mascottes van Club Brugge, kwamen langs. “Toen we hen zagen, trokken we een sprintje in ons trouwkleed.”

Stefanie Staelens (29) en Lore Vinckier (30) vierden zaterdag hun huwelijksfeest in Hoeve De Blekerij in Pittem. Groot was hun verbazing toen ze plots de Brugse Beertjes op de receptie zagen. “We stonden in de rij om iedereen te verwelkomen, toen we ze plots zagen. We hebben toen in ons trouwkleed een sprintje getrokken om hen een knuffel te geven“, vertelt Stefanie. Het waren Myriam Minne en Eddy Vinckier, de ouders van Lore, die alles regelden.

Het kersverse echtpaar woont net over de provinciegrens, in Maria-Aalter, maar beide tortelduifjes hebben West-Vlaamse roots. Stefanie is afkomstig van Lichtervelde, Lore van Izegem. Ook hun liefde voor Club Brugge brengt Lore en Stefanie nog geregeld naar West-Vlaanderen. Blauw-Zwart bracht de twee zelfs bij elkaar. “We leerden elkaar kennen op Tinder”, vertelt Stefanie. “Lore had toen mijn profiel geliket – naar rechts geswipet – omdat ik op één van mijn foto’s een short van Club Brugge droeg. Altijd leuk, vrienden die Clubfan zijn, dacht Lore. Op onze eerste date hebben we bij haar thuis een match van Club Brugge bekeken en op onze tweede date woonden we de bekermatch Westerlo-Club bij. Vier jaar later zijn we getrouwd.”

“Ik ben al zo lang ik me kan herinneren supporter van Blauw-Zwart”, vertelt Stefanie. “Ik ben al abonnee sinds het seizoen 2002-2003 en ga altijd samen met mijn mama naar het voetbal. Lore voetbalde vroeger zelf en is nu bezig aan haar vijfde seizoen als abonnee, ook samen met haar mama. Ondertussen maken we er ook een traditie van om Europees zo veel mogelijk mee te gaan. Vorig jaar gingen we mee naar Madrid, Dortmund en Monaco.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier