Mascotte van geannuleerde Jumbo Run verrast kinderen en volwassenen met beperking met ijsje

Jumbo trakteert met een ijsje en verzacht zo het gemis van de Jumbo Run. © EV
Redactie KW

Dit weekend had Dominiek Savio voor de vijftigste keer een afspraak met motards van over heel Europa. De vijftigste editie van de Jumbo Run in thuisgemeente Hooglede moest een hoogtepunt worden in de geschiedenis van het evenement. Corona strooide echter roet in het eten. De bewoners werden vrijdag wel aangenaam verrast door mascotte Jumbo.

De Jumbo Run heeft in Gits weinig uitleg meer nodig. Jaarlijks zakken zo’n 150 motorrijders af naar Gits om er kinderen en volwassenen van Dominiek Savio mee te nemen in hun zijspan voor een tocht naar de gastgemeente van dat jaar. “Het is een geslaagd huwelijk tussen motorrijders, het symbool van vrij bewegen, en mensen met een beperking die vaak beperkt zijn in hun mobiliteit”, aldus Patsy Verheylesonne, één van de drijvende krachten achter dit jaarlijkse evenement. Dit jaar zou Hooglede de gastgemeente zijn en werden er plannen gesmeed om er een extra feestelijke editie van te maken.

“Door Corona krijgt onze vijftigste Jumbo Run een jaartje respijt”, vertelt Patsy. “Ik belde vorig weekend enkele zijspanrijders persoonlijk op. De algemene teneur bij iedereen is dat het ontzettend jammer is, maar dat de gezondheid natuurlijk primeert.”

Toch wilde mascotte Jumbo dit weekend niet zomaar laten passeren. Hij kwam vrijdag in een zijspan aangereden en bracht een bezoekje aan de afdeling kinderen en jongeren van Dominiek Savio. De verschillende bubbels werden getrakteerd op een ijsje.

Zaterdag was het de beurt aan de volwassenen. “Alle zijspanrijders en hun passagiers kregen een postkaartje en een reminder voor de 50ste editie die zal doorgaan op 21 augustus 2021. Sommigen zullen al voor de vijftigste keer deelnemen. Zij worden volgend jaar zeker dubbel en dik in de bloemetjes gezet”, klinkt het tot besluit.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier