Martine Matthys is voortaan ereschepen in Brugge

©Davy Coghe Davy Coghe
©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Martine Matthys (CD&V) wordt ereschepen. Die titel is haar toegekend tijdens de Brugse gemeenteraadszitting maandagavond. Vanaf 1 januari 2021 wordt de politica als schepen van personeel en welzijn opgevolgd door Pieter Marechal.

Martine Matthys (CD&V) startte deze legislatuur twee jaar geleden als schepen voor Personeel, Welzijn en de cluster ‘Klant’. Er werd afgesproken dat zij op 1 januari 2021 haar zitje zou doorgeven aan partijgenoot Pieter Marechal. Die legde alvast al de eed af. Hij was de voorbije twee jaar fractieleider bij Cd&V.

Martine Matthys blijft zetelen in de gemeenteraad en was tien jaar onafgebroken schepen, steeds met sociale bevoegdheden: jeugd, welzijn, personen met een beperking, seniorenwerking. “Dat deed u steeds met een grote betrokkenheid en loyauteit ten overstaan van het bestuur en de Bruggelingen”, loofde voorzitter Annick Lambrecht namens alle 47 gemeenteraadsleden. Online brak een daverend applaus los, gezien de raadszitting ‘virtueel’ – ieder vanuit zijn kot – plaatsvond.

Enkel Pieter Maréchal verliet even zijn kot om bij burgemeester Dirk De fauw de eed te gaan afleggen. Doenja Van Belleghem wordt de nieuwe fractieleider bij CD&V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier