Martin D’Haene uit Lendelede nieuw in partijraad van N-VA

Martin D'Haene van N-VA Lendelede. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Martin D’Haene, bestuurslid van de lokale N-VA-afdeling, werd het voorbije weekend in de arrondissementele bestuursverkiezingen verkozen als lid van de partijraad van de N-VA.

Martin D’Haene is 65 jaar en gepensioneerd rijkswachter. Hij woont in de Meikapelstraat 98 en is de echtgenoot van Marleen Callant, vader van twee zonen.

“In 2012 was ik één van de medeoprichters van de lokale N-VA-afdeling”, zegt Martin. “In 2018 deed ik voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en stond op de zesde plaats, maar werd toen niet verkozen. Ik ben niet alleen bestuurslid van de lokale afdeling, maar ook van het arrondissementeel bestuur Kortrijk – Roeselare – Tielt.”

Martin zegt van zichzelf dat hij hel kritisch is. “Ze hebben dat al ervaren in de afdeling Lendelede en in het arrondissementeel bestuur. Ik zeg altijd rechtuit wat ik denk.”

Naar Brussel

“In het arrondissement ben ik nu één van de acht verkozenen voor de partijraad van de N-VA waar er, als ik het goed voorheb, 212 leden uit heel Vlaanderen zetelen. Eén keer in de maand, behalve juli en augustus, moet ik nu naar een vergadering van de partijraad in Brussel en zal daar zeker mijn stem laten horen.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier