Marthe Demeulemeester is nieuwe voorzitster Wingense jeugdraad

Op foto verschillende jeugdverenigingen en op voorgrond: Sean en Marthe (ex-voorzitter en nieuwe voorzitster). Rechts ook schepen Jens Danneels. © (Foto GF)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Marthe Demeulemeester (22) is de nieuwe voorzitster van de jeugdraad in Wingene. Ze neemt de fakkel over van Sean Ghesquiere. “Ik wil dat Wingense jongeren weten dat ze bij de jeugdraad terechtkunnen om goede ideeën door te geven, voor een leuke babbel én wanneer ze het moeilijk hebben”, zegt de nieuwe voorzitster.

Afgelopen zaterdag 18 september kwam de jeugdraad voor de eerste keer in het nieuwe werkjaar samen. “Het doet deugd om elkaar in het echt terug te zien”, zegt schepen van Jeugd, Jens Danneels (CD&V). “Het is leuker en bovendien efficiënter om samen het jeugdbeleid vorm te geven en de lijnen voor het komende werkjaar uit te zetten.”

Fakkel doorgeven

Tijdens de eerste bijeenkomst gaf Sean Ghesquiere na drie jaar de fakkel van voorzitter door aan Marthe Demeulemeester, die als voormalig ondervoorzitster al de kneepjes van het vak kent. “We willen Sean bedanken voor zijn gedreven inzet”, klinkt het bij de gemeente. “Onder zijn voorzitterschap werkte de jeugdraad de voorbije jaren een aantal mooie projecten uit.”

De nieuwe voorzitster wil daarop verder bouwen: “Ik wil graag nog meer inzetten op naambekendheid van de jeugdraad. Zowel de Wingense kinderen, tieners en jongeren als hun ouders moeten weten wie we zijn en wat we doen. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een mening te geven.”

Nieuw werkjaar

De jeugdraad is achter de schermen al druk bezig met de eerste activiteit van het jaar. “Dat is de Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 22 oktober. Wingense jongeren kunnen deze datum zeker aanstippen in hun agenda. Meer info volgt binnenkort.”

De Wingense jeugdraad kan trouwens nog versterking gebruiken. “Iedereen tussen 15 en 35 jaar die geen politiek mandaat uitoefent en hun stem wil laten horen, kan zich bij de jeugdraad aansluiten”, klinkt het bij Team Jeugd.

Via de jeugdraad kunnen jongeren actief nadenken over het jeugdbeleid binnen de gemeente. “We denken samen na en geven adviezen over zaken die de jeugd aanbelangt”, zegt voorzitster Marthe. “Het is van belang dat we de stem van de jeugd laten horen.” Daarnaast worden ook campagnes uitgewerkt. “In het verleden zorgden we al voor gratis oordoppen en herbruikbare bekers tijdens jeugdevenementen.”

Wie interesse heeft om zich bij de jeugdraad aan te sluiten, kan contact opnemen via www.wingene.be/jeugdraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier